Muğla'nın Fethiye ilçesine bağlı bazı köylerde meydana gelen sel sonucu işyerleri ve evler sular altında kaldı.
Fethiye'de sabah saatlerinde başlayan ve öğleye kadar etkisini sürdüren yağış nedeniyle Kemer beldesi ile bazı köylerde su taşkınları meydana geldi. Kemer belde merkezinde, özellikle Menekşe Mahallesi'nde çevredeki dağlardan gelen sel suları taşkına yol açtı. Bazı evlerin zemin katları sular altında kalırken, işyerleri de taşkından nasibini aldı. Yolda suların ortasında kalan araç sürücüleri ise zor anlar yaşadı.
Kemer sakinleri, işyerlerine sel sularının girmemesi için belediye yetkililerinden yardım istedi. İş makineleri ile setler oluşturulan beldenin sakinlerinden 73 yaşındaki Necati Abalıoğlu, bu yaşına kadar böyle yağış görmediğini belirterek, "İki saatte sel suları ile karşılaştık" dedi.
Bazı vatandaşlar da, "Sabah saat 08.00 sıralarında başlayan yağış bölgemizde etkili oldu. İşyerlerimizin sel suları altında kalmaması için belediye ekiplerinden yardım istedik" diye konuştular.
Çobanisa ve bazı çevre köylerde nar ve zeytin bahçeleri ile ekili alanların da sular altında kaldığı öğrenildi. Fethiye Meteoroloji Müdürlüğü, ilçede metrekareye 26 kilogram yağış düştüğünü açıkladı.
(MY-MB-CC-Y)

12.01.2013 17:04:59 TSI

Editör: Wan Haber