Adı ‘9. gezegen’ olarak bilinen Bahçesaray’ın Çiçekli köyündeki Çiçekli İlköğretim Okulu’nda görev yapan Semra Görünüş ve Derya Öğünç, derslerinin yanı sıra çeşitli spor branşlarında da başarılı olmalarını istedikleri öğrencileri voleybolla tanıştırdı. Öğretmen Semra Görünüş evinden getirdiği perdeleri fileye dönüştürürken, meslektaşı Derya Öğünç ise çamaşır asma mandalı getirdi. Okulun penceresindeki demir korkulukla bahçede bulunan ağaç arasına gerilen ipe mandallarla tutturulan perdelerden yapılma file sayesinde öğrenciler voleybol branşıyla tanışmış oldu. Öğrenciler, okuldan arta kalan zamanlarında öğretmenlerinin gözetiminde voleybol oynamanın mutluluğunu yaşıyor.

FUTBOL TOPUYLA VOLEYBOL OYNUYOLAR
Çiçekli İlköğretim Okulu öğrencileri, öğretmenleri Semra Görünüş ve Derya Öğünç sayesinde futbolun dışında ilk defa değişik bir spor branşı ile tanışmanın mutluluğunu yaşıyor. Boş zamanlarında futbol topuyla voleybol oynadıklarını ifade eden öğrenciler, “Voleybolu çok sevdik. Öğretmenlerimiz sayesinde özellikle kız öğrenciler okulda sportif faaliyetlere katıldı. Bizi voleybol branşıyla tanıştırdıkları için öğretmenlerimize çok teşekkür ederiz” dediler.


""

Öğretmenlerinin her birinin gerçek bir ‘Çalı Kuşu’ olduğunu dile getiren Yıldız Çelikarslan isimli öğrenci ise, “Bizim için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan öğretmenlerimize yetkililer de destek vermelidir. Okulumuza voleybol topu ve filesi ile bahçesinin etrafına ihata duvarı örülmesini istiyoruz. Okulumuzda kütüphanemiz yok. Öğretmenlerimiz temin ettiği hikaye kitaplarını kendi imkanlarıyla bize getiriyor. Aynı şekilde ders araç gereci konusunda yine öğretmenlerimiz ellerinden geldiğince desteklerini esirgemiyor. Umarım yetkililer okulumuzun eksikliklerini giderir” dedi.

Editör: Wan Haber