Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, FOX TV haber sunucusu olan Fatih Portakal hakkında "suç işlemeye alenen tahrik" suçundan soruşturma başlatıldığı duyuruldu.

Başsavcılık'tan yapılan açıklamaya göre, sunucu Fatih Portakal hakkında, 10 Aralık'ta FOX TV ana haber bülteninde sarf ettiği sözleriyle alakalı "suç işlemeye alenen tahrik" suçundan soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

Program CD'sinin celbi için Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) müzekkere yazıldığı ifade edilen açıklamada, "O tarihten itibaren Cumhuriyet Başsavcılığımıza çeşitli yerlerden gönderilen 16 şikayet, bu soruşturmayla birleştirilmiş olup soruşturma devam etmektedir" söylenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Konya'da yaptığı konuşmada, terörle mücadeleye değinmiş ve sokak çağrılarına sert tepki göstermişti. Erdoğan, ''Bay Kemal sokağa çağırıyor. Birileri çıkmış Portakal mıdır, mandalina mıdır narenciye midir nedir, sokağa çağırıyor. Haddini bil haddini. Bilmezsen haddini, bu millet patlatır enseni. Bu milletle asla dalga geçilmez. Öyle ekranu buldun, bu ekrandan milleti sokağa çağırmak.. Sokağa mı çağırıyorsun? Bu ülkede benim milletimin onuruyla oynanmaz, hesabı ağır olur." şeklinde konuşmuştu. (Hur Haber)

Editör: Wan Haber