Rize'de Çorapçılar Mahallesi sakinleri, mahallelerine yakın bir nokta olan Taşlıdere Mahallesi'nde yıkılması planlanan Çay Fabrikası'nın yerine kendi mahallelerinde yeni bir fabrika kurulması için eylem yaptılar.
Rize alışılmışın aksine bir eyleme sahne oldu. Genellikle halk yerleşim yerleşim yerlerinde fabrika istemezken, Rize'nin Çorapçılar Mahallesi Sakinleri mahallelerine sınır Taşlıdere Mahallesi'nde bulunan ve arazisi ile birlikte Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'ne devredildiği için yıkımı planlanan Çaykur Siyah ve Yeşil Çay Fabrikası'nın kendi mahallelerinde yeniden inşa edilmesi için eyle düzenledi. Taşlıdere Çay Fabrikası İçerisinde toplanan mahalle sakinleri burada bir basın açıklaması düzenledi.
Rize Muhtarlar Derneği'nin de destek verdiği açıklamada konuşan mahalle sakinleri, "Buradaki fabrikamız yıkılacak. Biz bu arazinin üniversitemize devredilmesine karşı değiliz. Ancak fabrikanın diğer fabrikalara dağıtımının yapılmasına karşıyız. Bizim halemizde uygun arazi var. Yıkılacak fabrikanın bu arazide yeniden kurulmasını istiyoruz" dedi.
Çorapçılar Mahallesi sakinleri adına konuşan Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Erbaş ise "Çorapçılar Mahallesi sakinlerinin de desteği ile kurulan bu fabrika aynı zamanda bir yuvadır. Bu insanlar bir aile ortamındaymış gibi buraya çaylarını verip paralarını aldılar. Şimdi ise yıkılacak bu fabrikanın yerine mahallelerinde yenisinin yapılmasını istiyorlar. Bu en doğal haklarıdır" diye konuştu.
(GF-ÖS-Y)

10.12.2012 11:53:30 TSI

Editör: Wan Haber