Fırınlarda çalışmalarına rağmen sigortasız ve izinlerinin olmadığı gerekçesiyle 161 işçi, 4 gün boyunca iş bırakma eylemi yaparak basın açıklaması düzenlemişlerdi. Öğle saatlerinde bir araya gelen işçiler, eylemlerinin dördüncü gününe girdiğini, haklı taleplerini yerine getirmeyen fırın sahiplerinin yaklaşık 130 işçinin işine son verildiğini öne sürdüler. İşsiz kalmalarına rağmen haklarını sonuna kadar savunacaklarını ifade eden işçiler, işyeri sahiplerini vicdansızlık yapmakla suçladılar. Bazılarının yaklaşık 10 yıldır gece gündüz demeden fırında çalışmasına rağmen sigortalarının bulunmadığını belirten işçiler, işyeri sahiplerinin 130 kişinin işine son verdiğini belirttiler.


Fırın işçileri adına konuşan Yakup Arı, 20 ayrı fırında çalışan 121 işçi ile başlattıkları 4 günlük iş bırakma eylemi sonrasında taleplerinin yerine getirilmeyerek 130 işçinin işine son verdiğini iddia etti. Arı, “Bizler sadece haklarımızı istedik. İnsanca yaşamak istedik. Ek ücret almadan vardiyalı çalıştık. Sigortası olmayan arkadaşlarımızın sigortalarının yapılması, düşük ücretlerin yükseltilmesini istedik. Ancak hiçbir talebimiz yerine getirilmediği gibi birde 130 işçinin işine son verildi. Allah bu zulmü kabul etmesin” dedi.


Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı yetkilileri ise, iş sahipleri ve işçiler arasındaki sorunu çözmek için çaba sarf ettiklerini belirttiler.

Editör: Wan Haber