Diyanet İşleri Başkanı Profesör Dr Ali Erbaş bugün sosyal medya platformları hesapları üzerinden yayınlamış olduğu bir video ile çok önemli bilgiler paylaştı. Erbaş, koronavirüsü hastalığına karşı camilerde bayram namazı kılamayacak vatandaşların evlerinde bu namazları Eda edebileceklerini ifade etti. Diyanet İşleri başkanlığından gelen açıklamadan hemen sonra Evde Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekattır? gibi sorular arama motorlarında sıklıkla araştırılan konuların başında yer almaktadır.

Ramazan Bayramı’nın müjdeleyicisi olan mübarek arefe gününe hep birlikte eriştik. Ramazan bayram namazı için artık saatleri saymaya başladık. Yarın sabah bütün İslam dünyası Ramazan Bayramı coşkusunu hep birlikte yaşayacak. Uzun zamandan beri devam eden Evde bayram namazı kılınır mı? tartışmalarına da son noktayı Diyanet İşleri Başkanı Profesör Dr Ali erbaş koydu. Peki Diyanet İşleri başkanı Ali erbaş’ın Ramazan Bayramı namazı bilgilendirmelerine göre bayram namazı evde kılınır mı?

Evde Bayram Namazı Nasıl Kılınır?

Ramazan Bayramı’nda olduğu gibi Kurban bayramında da namazlar ikişer rekatten oluşmaktadır. Kılınışları aynıdır. Bayram namazları cemaatle kılınmalıdır. Namaz zamanı gelince ezan ve kamet getirmeden imam-Hatip Ramazan Bayramı namazına niyet etmektedir. Cemaat de imamın dediklerine ya da yaptıklarına uyum sağlar.

Evde Bayram Namazı Nasıl Kılınır?

“Niyet ettim Allah’ım senin rızan için Ramazan bayramı namazını kılmaya uydum hazır olan imama Allahu ekber” diye niyet getirildikten sonra iftitah tekbiri getirilir.

İmam Allahu ekber dedikten sonra tekbirini alır ve ellerini bağlar. Cemaat de aynı şekilde Tekbir getirdikten hemen sonra Tıpkı İmam gibi ellerini bağlar. İmam ile cemaat sessiz bir şekilde Sübhaneke duasını okur hemen akabinde İmam ve cemaat Allahu Ekber diyerek Tekbir getirir. Eller kulaklar hizasına kaldırılır ve hemen yan taraflara bırakılır, kabinde aynı şekilde Allahu Ekber ve Tekbir getirdikten sonra eller yine yan tarafa bırakılır, üçüncü bir kere daha Allahu ekber denilerek Tekbir alınır İmam gizlice besmele çeker fatiha ve zammı sureleri sesli bir şekilde okuduktan sonra cemaat de aynı şekilde kendisine riayet eder.

İki rekatten oluşan Ramazan Bayramı namazını İmam ve cemaatin tamamlanmasından sonra imam minbere çıkarak Ramazan Bayramı hutbesini okur.
 

Editör: Wan Haber