Evde Bakım Maaşı Sorgulaması Nasıl Yapılır?

 Evde bakım maaşı ödemeleri e-devlet uygulaması üzerinden sorgulanabilir. T.C. Kimlik numarası ile e-devlet şifresi kullanılmak suretiyle sistemlere erişim sağlandıktan sonra arama çubuğuna Engelli evde bakım ödeme bilgileri sorgulama yazılması gerekir. Açılan sayfada maaş ödemesi ile alakalı detaylar kullanıcıların karşısına çıkacak.

SMS İle Evde Bakım Maaşı Sorgulaması Nasıl Yapılır?

 Evde bakım maaşı bakiye takipleri SMS aracılığı ile de yapılabilir. Maaşlarını Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alan vatandaşlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne büyük harflerle ‘BAKIYE' yazıp 4747 SMS atarak sorgulamayı gerçekleştirebilir.

Evde Bakım Maaşı Alma Şartları Nelerdir?

 Evde bakım maaşı almak amacıyla tam teşekküllü bir hastanenin sağlık kurulu tarafından %50 olan ve ağır engelli bölümünde Evet yazılı olan rapor gerekiyor.

 İkinci maddedeki bakıma muhtaçlık kriterleri için bakıma muhtaç engelli tanımı irdelenmelidir.

Bakıma muhtaç: engelli, yeme-içme, tuvalet, banyo gibi kendi kişisel gereksinimlerini kendisi karşılayamayan kişi demektir.

Hastanelerden %50 engelli raporu alan kişinin, gerçekten de kişisel gereksinimlerini karşılayamamaları durumunda evde bakım maaşlarını alması için yeterli koşullardır.

Editör: Wan Haber