Meclis'ten geçen kanun değişikliği ile ilgili; evde üretilen ürünlerin elektronik ortamlarda satışından kazanılan gelir, yıllık asgari ücretin brütünü aşmama koşuluyla vergiden istisna tutulacak.

Asgari ücret desteğinin 2019'da devam etmesiyle, evlerde üretilen ürünlerin vergiden muaf olması, 250 liraya kadar eksik ödemelerin vergi indirimine yönelik ihlal çerçevesinde değerlendirilmemesi gibi düzenlemeleri içeren teklifin 1-9 maddelerini kapsayan birinci bölümü, TBMM Genel Kurulu'nda onaylandı.


EVDE ÜRETİLEN VE İNTERNET ÜZERİNDEN SATILAN ÜRÜNLERDEN VERGİ ALINMAYACAK
 

Üretime ve ekonomiye katkı sağlamak için, genellikle ev hanımlarının gelir kapısı olan el işi ürünlerinin satışından vergi alınmayacak.

Meclis'ten geçen düzenlemeye göre, internet ve benzeri elektronik ortamlarla; oturdukları evlerde ürettikleri havlu, örtü, çarşaf, çorap, dokuma mamulleri, dantel, her nevi nakış işleri ve turistik eşya, tarhana, erişte, mantı gibi ürünleri iş yeri açmaksızın satanlar, yıl içinde gerçekleştirilen satış tutarının yıllık asgari ücretin brüt tutarını aşmaması şartıyla, vergiden muaf tutulacak.

30 BİN LİRAYA KADAR KAZANÇ SAĞLAYAN KİŞİLERDEN VERGİ ALINMAYACAK

2019 yılında aylık asgari ücret; 2.558,40. Yıllık olarak brüt asgari ücret ise 30.000,8 liraya tekabül ediyor. Buradan da çıkan sonuç evdeki üretimlerden 30 bin liraya kadar kazanç sağlayan kişilerden, vergi alınmayacağı anlamına geliyor. (HÜR HABER)

Editör: Wan Haber