Wan Haber Merkezi

Bahçesaray Belediye Eşbaşkanı Galip Aykut, Büyükşehir Belediyesi'nin ilçeye yaptığı çalışmaların Cumhuriyetin kuruluşundan bugüne kadar yapılmadığını belirterek, büyükşehir belediyesine teşekkür etti.

Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Hatice Çoban, Bekir Kaya, büyükşehir belediyesinin teknik ekibi ve VASKİ yöneticileri Bahçesaray ilçesine giderek, yapılan çalışmaları inceledi. Eşbaşkanlara HDP Van eski Milletvekili Nazmi Gür'de eşlik etti.

Bahçesaray Belediye Eşbaşkanı Galip Aykut tarafından karşılanan heyet, belediye binasına geçerek burada bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda Van Büyükşehir Belediyesi'nin ilçeye yaptığı çalışmalar aktarılırken, 2017 yılı için yapılması gerekenlerde tartışıldı. Burada konuşan Belediye Eşbaşkanı Aykut, Büyükşehir Belediyesi'nin ilçeye yaptığı çalışmaların Cumhuriyetin kuruluşundan bugüne kadar yapılmadığı, Van Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı çalışmalarla Türkiye'nin en iyi belediyeleri arasında olduğunu söyledi. Aykut, "Daha önce yolu olmayan köylerimizde şuan yollar açılıyor, su getiriliyor.

Bu Miks tarihinde görülmemiş çalışmalardır. Halkımız bu konuda her zaman belediyenin arkasında ve yaptığı çalışmalara minnettardır" dedi. Bahçesaray Belediyesi olarak sürekli baskı altında olduklarını, çalışanlarına sürekli davalar açıldığını söyleyen Aykut, "Bugün bile 21 personelimizin memuriyetten atılması içindavalar açılmış. Bahçesaray uzak ama en fazla baskının olduğu yerlerin başındadır" dedi.

3-767.jpg

Büyükşehir Belediyesi'nin ilçe merkezine yaptığı park tamamlanmak üzere

Toplantının ardından heyet, ilçede yapılan çalışmaları inceledi. İlk olarak Van Büyükşehir Belediyesi'nin yapımına önemli bir maddi destek sunduğu Bahçesaray Merkez Cami'sini ziyaret ederek, yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Ardından Bahçesaray Belediyesi ile birlikte yaptırılan parkın açılışına katılan Eşbaşkanlar, çocuklarla birlikte parkın kurdelesini kesti. Parkta halkla bir araya gelen eşbaşkanlar, ardından Van Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçe merkezine yaptırılan ve yüzde 80'i tamamlanan 'Bahçesaray Parkı'nda yapılan çalışmaları inceledi. Kısa bir süre sonra tamamlanacak parkın içerisinde Sündüz katliamı anısına yapılan bir anıt ve sosyal donatı alanları bulunuyor. Eşbaşkanlar burada yaptıkları detaylı incelemenin ardından ilçe merkezinde esnafları da ziyaret ederek, görüş ve önerilerini aldı.

Büyükşehir Belediyesi, Bahçesaray'a çok önemli çalışmalar yaptı

Van Büyükşehir Belediyesi, 2016 yılı içerisinde Bahçesaray ilçesine, Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı tarafından 27 kilometre sıcak asfalt, 31 kilometre ikinci kat sathi kaplama, 25 kilometre stabilize ve iyileştirme, 207 kilometre arazi yolu, 50 noktaya 300 metre koruge boru ve drenaj hattı, 4 adet menfez, 625 metre istinat duvarı ve 525 kilometre köy yollarında iyileştirme çalışmaları yaptı. Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı ise, Cevizlibelen, Altındere ve Güneyyamaç mahallerine 3 adet tarımsal sulama projesi, 2500 ceviz fidanı, 20 mahalleye 200 adet havyan içme suyu sıvatı, 5 bin metre koruge ve HDPE boru, 2 adet 250 metrekare sera kuruldu.

Yine Van Büyükşehir Belediyesi, 300 bin TL'ye mal ederek, Deşt bölgesinin tarımsal sulama sorununu çözerken, 10 yerleşim yerinde kanal ve gölet temizliği de yapılarak halkın hizmetine sunuldu. Yine Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı kent merkezine bir park yaparken, yine 30 ton demir, 2200 torba çimento, 240 litre boya, 360 tabaka çatı sacı taziye evlerinin yapımı için ilçeye gönderdi. VASKİ ise, onlarca yerleşim alanlarının su sorunlarını yaptığı çalışmalarla çözüme kavuşturarak önemli projeler hayata geçirdi.

Editör: Wan Haber