Figen Yüksekdağ ve Kamuran Yüksek, beraberindeki HDP milletvekillerinden oluşan bir heyetle İpekyolu Belediyesi’ni ziyaret etti. DBP’li belediye eş başkanlarının tutuklamalarına yönelik değerlendirmede bulunan Yüksekdağ, "AKP büyük yenilginin karşısında ne yapacağını bilemez durumda. Belediyeler üzerinde gelişen bu baskı, AKP'nin siyasi kayıp hazımsızlığıdır. Belediyelere iş yaptırmayarak işlevsiz kılmaya çalışıyorlar. Artık insanların günlük yaşamına operasyon düzenliyorlar. Van halkı yüzde 75 oranla beyanını vermiştir. Bugün çöpleri bile süpürmemize izin vermiyorlar, ama yakında onların hepsini siyasi arenadan süpüreceğiz" dedi.

İpekyolu Belediyesi Eş Başkanı Veysel Keser ise, bu süreçte halkın içerisinde olmalarının moral ve motivasyon açısından çok önemli olduğunu dile getirdi. 

DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek de, özyönetim beyanı veya özyönetim açıklamalarının hiçbirinin suç unsuru olmadığını ama AK Parti'nin bazı kavramları illegalize ederek herkesin gözünü korkutmaya çalıştığını ileri sürdü.

Yapılan ziyaretin ardından eş genel başkanlar Van Büyükşehir Belediyesi’ne geçtiler.

Editör: Wan Haber