Van Büyükşehir Belediyesi eş başkanları Bekir Kaya ve Hatice Çoban ile BDP'li tüm ilçe eş başkanları Van Yoksullukla Mücadele ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği'ni (VAN-DER) ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. VAN-DER Genel Sekreteri Murat Eryılmaz, dernekte yapılan çalışmalarla ilgili eş başkanlara bilgi verdi. Temel amaçlarının kentteki yoksulluğun geldiği düzeyi saha çalışması yaparak tespit etmek ve buna bağlı olarak duyarlılık oluşturarak ilgili kurumları harekete geçirmek olduğunu söyleyen Eryılmaz, kent yoksulluğunun geldiği noktayı teşhir etmek ve kentteki yoksulluğun fotoğrafını çekmenin temel amaçları olduğunu belirtti. Eryılmaz, çalışmaları kapsamında 'Gıdabank' projesini hayata geçirdiklerini de ifade etti.
 

“450 AİLEMİZE DÜZENLİ GIDA DESTEĞİ SUNUYORUZ”
Gıda Bankası Projesi’yle üretimden tamamen düşmüş ailelere aylık düzenli olarak gıda desteği sunduklarını aktaran Eryılmaz, kentteki 22 sivil toplum örgütünün desteği ile bu çalışmaları yaptıklarını söyledi. Eryılmaz, "İş verseniz bile iş yapacak ve kimsesi olmayan ailelere destek veriyoruz. Destek verdiğimiz aileler düzenli bir katkıya ihtiyaç duyan ailelerdir. Şimdilik 450 ailemiz aylık düzenli olarak bu markette gıda alışverişi yapmaktadır. Diğer kurumlardan farkımız paket şeklinde desteği sunmamak insanların buraya gelip market rahatlığında alış veriş yapmalarını sağlamaktır” diye konuştu.
 

“KENTİMİZİN EN BÜYÜK SORUNU İŞSİZLİK”
Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı ve VAN-DER Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Kaya ise, yapılan yardımların çok küçük bir meblağ olduğunu, bu meblağlarla 450 ailenin gıdı ihtiyacının karşılandığını belirtti. Kentin en temel probleminin işsizlik olduğunu söyleyen Kaya, "Bu derneğin kriteri iş versen dahi evde çalışabilecek insanların olmamasıdır. Bu zorunluluktan kaynaklı bir kriterdir. Çünkü herkese yardım yapmaya çalışırken hiçbir şey yapamıyorsunuz. Dernek, belediyenin ciddi bir yükünü de sırtından aldı. Bu çalışma vesilesiyle kimin gerçekten hak ettiği, kime yardım etmemiz gerektiğini tespit edebildik. Tespit edilen aileleri rencide etmeden, belediyenin koridorlarında bekletmeden dernek üzerinden bu çalışmayı yapıyoruz. Aileler, aylık cüzi bir miktarda da olsa bu dernekten kimsenin görmeyeceği bir şekilde alışverişini yapıyor" dedi.


Konuşmaların ardından tüm eş başkanların derneğe üyelikleri yapıldı. Tüm eş başkanlar, her ay derneğe düzenli bireysel bağış yapacak.

Editör: Wan Haber