Barış Anneleri Meclisi bürosunda gerçekleşen ziyarete Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Hatice Çoban, İpekyolu Belediyesi Eş Başkanı Aygül Bidav, Edremit Belediyesi Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin, Çaldıran Belediyesi Eş Başkanı Suna Atabay, Gürpınar Belediyesi Eş Başkanı Yıldız Çetin, Bahçesaray Belediyesi Eş Başkanı Leyla Aksu, Çatak Belediyesi Eş Başkanı Evin Keve, Barış Anneleri Meclis Sözcüsü Rukiye Aslan ve çok sayıda barış annesi katıldı. Eş başkanlar, ilk olarak annelere karanfil vererek günlerini kutladı.


Eş başkanlar adını konuşan İpekyolu Belediyesi Eş Başkanı Aygül Bidav, tüm annelerin Anneler Günü’nü kutladı. Anneler Günü’nün savaşsız ve özgür bir geleceğe vesile olmasını dileyen Bidav, dünyada ki tüm anneler için gelecek günlerin güzel olmasını ve annelerin gözyaşlarının son bulacağı günlerin gelmesini diledi.


Van Barış Anneleri Meclisi Sözcüsü Rukiye Aslan ise, tüm dünyadaki kadınların Anneler Günü’nü kutladı. Anneler Günü’nün barış günü olması ve barışın başladığı gün olması gerektiğini belirten Aslan, “Biz annelerin tek dileği artık savaş dursun ve barış olsun. Bunun için herkesin elinden gelen katkıyı sunması gerekiyor. Biz anneler olarak artık çocuklarımızın ölmesini istemiyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından eş başkanlara çikolata ve çay ikram edildi.

Editör: Wan Haber