Bir kahvaltı salonunda STK temsilcileri ve iş adamlarıyla bir araya gelen Van Büyükşehir Belediyesi eş başkanları Bekir Kaya ve Hatice Çoban, yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu. Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Hatice Çoban, çalışmalar esnasında sivil toplum örgütleri ve muhtarlarla birlikte köylere de ulaştıklarını belirtti. Bu çalışmaları yaparken işveren kuruluşlarla bir araya gelmek istediklerini belirten Çoban, “Bu bir araya gelişte özellikle iki noktanın altını çizmek istiyorum. Birincisi büyükşehir belediyesinin oluşan kimliği ne kadar oranla oluştu, nereye kadar getirdik ve kurumlaşmasını hangi oranda tamamladık. Diğeri ise 2015 yılı için öngördüğümüz planlamayı şubat ayı itibari ile kamuoyu ile paylaşacağız, ama bazı bilgilerini ve çalışmalarını bilgilerinize sunmak istedik” dedi.


Kentteki gerginliğin siyasi partilerden çok atanan bürokratlardan kaynaklandığını öne süren Bekir Kaya ise, “Merkezden atanan bürokratlar, terfi kapma yarışına girdikleri için kent önlemini de çok rahatlıkla gerginleştirebiliyorlar” dedi.


Açıklamalarında dışarıya verilen ihalelere de değinen Kaya, “İhalelerimizde üç beş tane dışarıdan firma getirip de yapabilirdik, ama esnafımız alsın, esnafımız girsin ve ilerde esnafımız ezilmesin istiyoruz. Sürekli böyle bir sıkıntı yaşıyoruz. Ancak özellikle büyük işlerin yapıldığı ihalelerimizde esnafımızda o esnaflık kültürünün kaybolduğunu maalesef izliyoruz. Bu konuda da tüm meslek örgütlerimizin kendi üyeleri konusunda böyle bir çalışma etkinliğimizin oluşması açısından kendilerinden destek beklediğimizi dile getirmek istiyorum” şeklinde konuştu.


Toplantı, daha sonra basına kapalı devam etti.

Editör: Wan Haber