Kampanyaya Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Hatice Çoban, Bekir Kaya, İpekyolu Belediyesi Eş Başkanı Veysel Keser ve çok sayıda kişi katıldı. "Özgür insan, özgür toplum, özgür doğa" pankartı ile Beşyol'da toplanan halka kısa bir açıklama yapan Eş Başkan Çoban, halka çevreyi kirletmemeleri konusunda çağrı yaptı.


Sadece belli zaman dilimlerine sıkıştırılmış günlerde bu tür çalışmaları yapmanın büyük bir duyarlılık yaşatmayacağını aktaran Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Hatice Çoban, insanların 'çöp atmamayı' duyarlık haline getirmesi gerektiğini söyledi. Atılan her çöpün çevreye, insan sağlığına ve kent için bir risk olarak geri döndüğünü herkesin bilmesi gerektiğini ifade eden Çoban, "Kendinizden uzaklaştırmaya çalıştığımızın aslında bize yakınlaştığını ve sağlığımıza zarar verdiğini bilmemiz gerekiyor. Çevremizi temiz tuttuğumuz oranda, sağılığımızı koruduğumuzu bilmemiz gerekiyor. Bu duyarlılığı yaratmak için bugün buradayız. Kentimizde mutlaka bunun duyarlılığını oluşturmamız gerekiyor. İnsanlar olarak çevremizi çok kirletiyoruz. Herkes kendi yaşamından, sokağından ve kentinden sorumludur. Çöp atmamayı öğrenebilirsek hayatımızı, çocuklarımızın ve kentimizin geleceğini korumuş olacağız" dedi.


"Özgür insan, özgür toplum, özgür doğa" pankartı ile Beşyol, Cumhuriyet Caddesi ve Maraş Caddesi'ne kadar çevre temizliği yapan eş başkanlar, yol boyunca çevreyi kirletmemeleri konusunda halka sürekli uyarılarda bulundu. Maraş Caddesi üzerinde kampanyanın tamamlanmasının ardından kısa bir açıklama yapan Eş Başkan Bekir Kaya, sembolik bile olsa çevreyi kirletmeme konusunda bir duyarlılık yaratmak için böylesi bir organizasyonu yaptıklarını belirtti. 5 yıldır bu tür kampanyaları sürekli yaptıklarını aktaran Kaya, "Bizim için aslolan kirletmemektir. Hepimizin çevreye karşı sorumluluğu var. 5 yıldır İlköğretim okullarıyla bu kampanyaları yaparak, yeni nesilde bunun duyarlılığını oluşturmaya çalışıyoruz" dedi.


Kaya, kampanyaya katılan herkese teşekkür etti.

1-079.jpg,3-081.jpg,4-072.jpg,5-047.jpg

Editör: Wan Haber