Erzurum'da 1-11 Mart 2013 tarihleri arasında yapılması planlanan Dünya Gençler Snowboard Şampiyonası öncesinde kar krizi baş gösterirken, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, suni kar yapabilmek için şampiyona gününe kadar gölete tankerlerle su taşımaya başladı.
Bu sezon tüm kayak merkezlerinin işletmesini Kayak Federasyonu'ndan devralan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, 1-11 Mart tarihleri arasında yapılacak olan Dünya Gençler Snowboard Dünya Şampiyonası'na pistleri hazırlayabilmek için kolları sıvadı. Uluslararası Kayak Federasyonu'nun (FIS) teknik heyetinin yaptığı incelemeler sonucunda hazırladığı raporda 'kar eksikliğine' işaret etmesinin ardından, krizi aşabilmek için dağdaki tek gölete su taşımaya başlandı. Şampiyonanın yapılabilmesi için şampiyona gününe kadar 500 tanker, yaklaşık 10 bin metreküp su taşıyacak. Taşınan suyla suni kar üretimi yapılacak.
2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları kapsamında Palandöken'e 10 milyon lira ödenerek yaptırılan suni kar sistemleri göletlerin 'proje hatası' yüzünden çalıştırılmaması nedeniyle yaşanan sorun Türk işi yöntemlere aşılmaya çalışılıyor. Krizi aşabilmek için onlarca tanker kiralandı ve Dedeman Otel'e ait gölete binlerce metreküp su taşınmaya başlandı.
Öte yandan, şampiyonaya şimdiden 13 ülke katılma başvurusu yaptığı öğrenildi. Şampiyonanın kar sorunu yüzünden ertelenmesi halinde katılım başvurusu yapan 13 ülkeye Türkiye Kayak Federasyonu'nun yaklaşık 500 bin EURO civarında tazminat ödeyeceği de bildirildi.
(AA-AA-AŞ-Y)

30.01.2013 12:28:58 TSI

Editör: Wan Haber