Erzurum'da yeniden başlayan kar yağışı cadde ve sokakları beyaz örtüyle büründürürken suyla bütünleşen mekanlar buz tuttu.
Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Sibirya yüksek basınç sisteminin etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı aralıklarla etkisini sürdürüyor.
Kent merkezinde bugün öğle saatlerinde kar yağışı etkisini gösterirken vatandaşlar karın tadını çıkardı. Erzurum'a dışarıdan gelen yerli turistler kar yağışı altında tarihi ve kültürel mekanlarda fotoğraf çektirerek, kar topu oynamanın keyfini sürdüler.
Karın yanı sıra soğuk havada kentte etkili olurken suyla bütünleşen şadırvanlar, şelaleler buz tuttu.
Buz tutan yerler vatandaşların ilgi odağı haline geldi.
Erzurum'un karıyla, soğuk havasıyla güzel olduğunu belirten vatandaşlar, "Burası Türkiye'nin en soğuk iklimine sahip bir memleket. Haliyle kar ve soğuk bu kente yakışıyor. Bizde burada bulunmaktan mutluyuz. Karın bazen sefası bazen de cefası oluyor" diye konuştular.
Öte yandan, kar ve tipi nedeniyle Doğu Anadolu Bölgesinde 90 köy yolu ulaşıma kapalı bulunurken gece en düşük hava sıcaklığı Ardahan'da eksi 12 derece olarak ölçüldü.
Bölgedeki diğer illerde ise; Kars'ta 10, Ağrı'da 9, Erzurum'da 7 olurken, Erzincan'da 0 ve Iğdır'da 2 derece olarak ölçüldü.
(AA-AA-Y)

01.02.2013 15:14:56 TSI

Editör: Wan Haber