Balyoz davasında 18 yıl hapisle cezalandırılan ve geçirdiği ameliyatın ardından tahliye edilen emekli Orgeneral Ergin Saygun'u ameliyat eden Doç. Dr. İhsan Bakır, Saygun'un tedavi gördüğü yoğun bakım ünitesinden çıktığını söyledi.
Balyoz davasında 18 yıl hapisle cezalandırılan ve geçirdiği ameliyatın ardından tahliye edilen emekli Orgeneral Ergin Saygun'un, Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisi sürerken, Saygun'u ameliyat eden Doç. Dr. İhsan Bakır'dan sevindirici haber geldi.
Geçtiğimiz hafta 8 buçuk saat süren açık bir kalp ameliyatıyla Saygun'un kalp kapağının değiştiğini hatırlatan Doç. Dr. İlhan Bakır, "Emekli Orgeneral Ergin Saygun, 4'üncü günün sonunda yoğun bakım ünitesinden servise gidecek. Hastanın hayati fonksiyonları normal olarak gidiyor. Serviste de iyi giderse bir haftada daha tutmayı planlıyoruz. Ancak Ergin Saygun için sevenlerinden ve yakınlarından ricamız lütfen buraya geldikleri zaman hastayı görmek için rica etmesinler. Yakınları burada, birinci dereceden yakınları dışında içeriye kimseyi sokmayacağız. Ama yakınlarına kızına herkese geçmiş olsun temennisinde bulunabilirler" dedi.
Ergin Saygun'ın 3'üncü kalp ameliyatı geçirdiği için daha titiz davrandıklarını ifade eden İlhan Bakır, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Hasta, hastaneden çıkana kadar bütün riskler devam ediyor. Diyabetiği, şekeri olduğu için başka hastalıkları da var. Bu nedenle hastaneden çıksa bile hayati fonksiyonlarına dikkat etmesi gerekiyor. Kontrollerini yapması gerekiyor. Ama hastanede kaldığı sürece risk her zaman vardır. Bu nedenle bir hafta daha kendisini gözlemleyeceğiz. Eğer işler normal giderse bir haftaya çıkarmayı düşünüyoruz. Eğer yok gitmezse tedbir almamız gerekiyor. Bu tür hastalara daha dikkat etmemiz gerekiyor. Çünkü geriye dönerse daha büyük sıkıntı yaşanabilir daha fazla yoğun bakımda kalabilir bunun için tedbirlerimizi her zaman alıyoruz."
Ergin Saygun'un yoğun bakım ünitesinde herhangi olumsuzlukla karşılaşmadığına dikkat çeken Bakır, "Şuanda hasta 4 gün yoğun bakımda kaldı. Söylediklerimize uydu solunum egzersizlerini yaptı. Yoğun bakım içinde kendisini yürüttük. Yemeklerini de yemeye başladı. Bizim için bunlar önemli tabi. Bundan sonraki tedavisi serviste yapacak. Akciğer fonksiyonları yavaş yavaş toparlayacak. Biz kendisini gözlemleyeceğiz. Bugün bir iki saate de yoğun bakımdan almış olacağız narkozdan dolayı yavaş konuşuyor. Ama hasta kendisini yavaş yavaş toparlayacak" dedi.
(MO-ÖK-Y)

12.02.2013 16:44:08 TSI

Editör: Wan Haber