Fethullah Gülen'in geçtiğimiz hafta ortaya çıkan ses kayıtlarının ardından bu kez de Başbakan Erdoğan ile kızı Sümeyye Erdoğan'a ait olduğu ileri sürülen dinleme kayıtları internete düştü.

Gazeteport sitesinde yer alan konuyla ilgili haber şöyle;

haber internete düşen konuşmaların içeriğinde İzmir Urla İlçesi Zeytineli Köyündeki deniz koyunda Topbaş'ın inşa ettiği villalardan Erdoğan Ailesine verilen  2 villaya dair ifadeler yer alıyor.

Başbakan Tayyip Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan'ın, yolsuzluk soruşturmasına adı karışan İşadamı Mustafa Latif Topbaş ile telefon görüşmeleri ortaya çıktı.

İnternete düşen iki ayrı görüşme de Erdoğanlar'ın villalarıyla ilgili. İlk telefon görüşmesi Başbakan Erdoğan ile Latif Topbaş arasında.

Erdoğan'ın 15 Ağustos 2013'teki Türkmenistan ziyaretinden kısa süre yapıldığı anlaşılan görüşme 1 dakika 58 saniye sürüyor. Görüşmede Erdoğan'ın villalarının tamamlanması ile ilgili konuşmalar yapılıyor.

İkinci görüşme ise Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan ile İşadamı Topbaş arasında...

Sümeyye Erdoğan, "Mustafa Amca" diye hitap ettiği Topbaş'a villanın ve havuzunun nasıl olmasını istediğini anlatıyor. Bu görüşme de 2 dakika sürüyor.

İki telefon görüşmesinin de yolsuzluk operasyonu kapsamında mahkeme kararıyla dinlendiği ve dosyaya girdiği iddia edildi.

Üçüncü konuşmada ise 360 Bosphours'un Genel Müdürü olan ve yolsuzluk soruşturmasında hakkında yakalama kararı bulunan Abdulkerim Çay'a ait olan ifadeler yer alıyor. Çay'a ait olduğu iddia edilen kayıtlarda Bilal Erdoğan'ın başında olduğu vakfın Ağaoğlu'ndan hibe aldığı araziye dair ifadeler yer alıyor. Ağaoğlu'ndan arazinin zorla alındığı iddia ediliyor. 

Editör: Wan Haber