WanHaber.com - ÖZEL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından kameralar karşısına geçti. Erdoğan, koronavirüse karşı alınan yeni tedbirleri açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hafta sonu alınan 30 büyükşehirle ilgili sokağa çıkma yasağı bu tedbirlerle ilgilidir. Yasağın açıklandığı ilk saatlerde kimi yerlerde yaşanan gereksiz kargaşanın yaşanmaması için gereken tedbirleri alacağız. Sahilleri, piknik alanlarını dolduracak vatandaşlarımızı virüs tehlikesinden korumak amacımızdır.

17-19 NİSAN ARASINDA
Hafta sonu sokağa çıkma yasağını önümüzdeki dönemde de sürdürme kararı aldık. 17 Nisan'dan 19 Nisan saat 24.00'e kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacağını şimdiden vatandaşlarımıza duyurmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

VANLILAR YASAĞA UYMALI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısının ardından yaptığı sokağa çıkma yasağına Vanlılardan destek geldi. Sokağa çıkma yasağını yerinde ve isabet bir karar olduğunu söyleyen vatandaşlar, "Sayın Cumhurbaşkanımız günler öncesinden yasak olacağını açıkladı. Tüm vatandaşlarımızın ona göre hareket etmesi lazım. İhtiyacı olan sosyal mesafe kurallarına uyarak ihtiyaçlarını giderirse son gün market ve fırınlarda bir yığılma olmaz, koronayı kendi elimizle yaymayız." ifadelerini kullandı

VAN'DA 726 KİŞİ YASAĞA UYMADI
Geçtiğimiz gün Van'da da uygulanan sokağa çıkma yasağını ihlal eden 726 kişiye, toplam 2 milyon 229 bin lira idari para cezasına kesilmişti. 11 Nisanda başlayan sokağa çıkma yasağının ilk gününde 277 kişiye 823 bin 564 lira idari para cezası kesen polis ekipleri, ikinci günde de yasağa uymayan 449 kişiye toplam 1 milyon 405 bin 436 lira cezası vermişti.

Editör: Wan Haber