AK Parti ve MHP, gelen anket sonuçları üzerine yerel seçimde ittifakı yeniden konuşmaya başlıyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Beştepe’de yarın MHP lideri Bahçeli’yle yapacakları görüşmede, ittifakı ele alacaklarını söyledi.

Gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Erdoğan’ın açıklamalarında şu başlıklar öne çıktı:

İTTİFAKTA İKİ TARAF İÇİN DE İYİ OLACAK SONUCA VARIRIZ: Her iki tarafın açıklamalarını duyuyorsunuz, sorun yok. Seçim ittifakını her iki lider masaya yatırma fırsatı bulacağız. Her iki taraf için de iyi olabilecek sonuca varırız. Tabanlarında da beklentisi diye düşünüyorum.

ADAYLAR: Çalışmalarla birlikte önce büyükşehir sonra illeri göreceğiz. 3 gün yoğun çalışma var. Cumartesi açıklanabilir.

DEMİRTAŞ KARARI: AİHM kararları bizi bağlamaz. Bugüne kadar örgütle ilgili çoğu kararlar hepsi aleyhe. Karşılığında yapabilecek çok şeyler var. Karşı hamlemizi yaparız. Terör devam ediyor.

EKONOMİ: Faizlerde düşüşler devam ediyor. Olumlu yansımasını görüyoruz. Piyasaları kontrol alma çalışmaları devam ediyor. Suistimaller var, stokçular gibi. Üzerine bakanlık kararlılıkla gidiyor. Asla taviz yok. Patates, soğan stokçuları, sebze meyve stokçuları bedelini ödeyecekler. Tuvalet kağıtları ile ilgili pek çok depolama çalışması… Üzerine gideceğiz. Para cezası müeyyide ile ödeteceğiz.(Ajanslar)

Editör: Wan Haber