Çin'den gelen koronavirüs aşılarının yapımına başlandı. Türkiye'de aşıyı olan ilk isim Sağlık Bakanı Fahrettin Koca oldu. Bugün gözler yeniden Ankara Şehir Hastanesi'ne çevrildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile birlikte Ankara Şehir Hastanesi'ne giderek koronavirüs aşısı yaptırdı. Aşı sonrası Telegram hesabından mesaj yayımlayan Erdoğan, "Ben de aşı oldum" dedi.

AŞIYI VANLI DOKTOR YAPTI

VanRakidal'in haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a korona aşısını Ankara Şehir Hastanesi İç Hastalıkları Kliniği İdari ve Eğitim Sorumlusu olarak görev yapan Van Özalp doğumlu Prof. Dr. İhsan Ateş yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmaları şunları söyledi:

Ankara Şehir Hastanesi olarak hakikaten personeliyle, başhekimiyle, doktorlarıyla hemşireleriyle burada çok büyük bir mücadele sürdürdüler.

Aşılar gelir gelmez bakanımız ilk aşıyı yaptırdı. Bilim kurulu üyeleri de yaptırdılar.

Bende bu akşam aşı yaptırdım.

Zaten türkiye genelinde 256 bini aşkın şekilde aşı yapıldı.

Başta siyasi liderler olmak üzere, milletvekilleri olmak üzere bu kampayayı güclü kılma noktasında teşvik ederlerse etkili olacak.

şuanda ilk etapta gelen aşı miktarı belli, ardından 25-30 milyon doz aşı daha gelecek.

Bu kampayamızı sürdürmek istiyoruz.

Bu süreç dün itibariyle başladı yoğun bir şekilde devam edecek.

Bu süreçte ölenlere Allah'tan rahmet ediyor, hasta yataklarında yatanlara şifalar diliyorum. Tüm sağlık çalışanların ortaya koydukları performans açısından şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum.

Şu ortada müracaatlar çok iyi, hastanelerdeki performansta çok iyi derecede. 5 dakikada aşı yapılıyor 15 dakikada bekletiyorlar. Sayın bakanımızın bu noktada çok büyük gayretleri var.

Şuan Çin aşısı uygulanıyor. Gelecek olan yeni aşılar da var. 

28 gün sonra 2. doz aşımı olacağım.

Editör: Wan Haber