Edinilen bilgiye göre, Haşmet Bedii Kürüm Caddesi üzerinde bulunan Erciş Sebze Hali’nde belirlenemeyen bir sebepten ötürü sabah saatlerinde yangın çıktı. Erciş Belediyesi itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın diğer iş yerlerine sıçramadan söndürülürken, Erciş Belediye Başkanı Diba Keskin de yapılan müdahaleyi yerinde izledi. Müdahale esnasında 3 itfaiye eri çeşitli yerlerinden yaralandı. Elleri yanan bir kişiye olay yerinde hazır bulunan ambulansta müdahale edilirken, kafasına cisim isabet eden bir itfaiye eri ile çatıdan düşen başka bir itfaiye eri de hastaneye kaldırıldı. 
Erciş Belediye Başkanı Diba Keskin, yangınının sebze halindeki iş yerlerinin çatısında başladığını söyledi. Çatıda bulunan ahşap ve kasaların da yangının büyümesine neden olduğunu bildiren Keskin, itfaiye ekiplerinin üzerindeki yetersiz donanımından yakınarak, “İnsan hayatına verilen değer bu olmamalı. Yangın söndürme ekiplerinin yangını söndürmek için gösterdiği çabayı takdir ediyorum ancak itfaiye elemanlarının üzerindeki kıyafetleri ve koruma donanımları ise yetersiz. Kaş yaparken göz çıkarmak mantıklı değil. Bu insanlar yangın söndürmeye çalışırken ne bir gaz maskeleri var ne de kaskları. Birçoğunun üzerinde yangın elbisesi bile yok. Yıllardır Erciş'i yönetenler nasıl bu eksikliği görmemişler doğrusu anlamış değilim. İki arkadaşımız yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Allah korusun bunlar yanabilirdi de. Hayati bir tehlike oluşsaydı bunun hesabını kim verecekti? Yaşanan üzücü olay Erciş Belediyesi’nin bir eksiğini daha ortaya çıkartmış durumda ancak bizler bu eksiği bir an önce gidereceğiz” dedi.


Erciş Devlet Hastanesi’ne de giden Keskin, burada bulunan yaralıları ziyaret edip sağlık durumları hakkında doktorlardan bilgi aldı. Keskin, ayrıca acil serviste bulunan diğer hastaları da ziyaret etti. 
Hastanede tedavileri süren itfaiye erlerinin sağlık durumlarının ise iyiye gittiği kaydedildi.

Editör: Wan Haber