Van Erciş'te akşam saatlerinde Görüşlü (Anzaf) köyüne giden aracın Cihangören (Cangoran) köyünde şarampole yuvarlanması sonucu meydana gelen kazada 9 kişi yaralandı. Ahmet Gezici, Yılmaz İlbi, Serhat Dağlarer, Abdulsamet Gezici, Kutbettin Baş, Ferhat Baş, Fırat Baş, İbrahim Gezici, Maşallah Gezici, Erciş Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, hastanenin yetersiz imkanları nedeni ile tedavinin gecikmesi sonucu hasta yakınları ile hastane çalışanları arasında gerginlik yaşandı. 

Bir ambulansa 4 hasta!

Kazanın ardından durumları ağır olduğu belirtilen kazazedeler için çekilen tomografileri, tomografi teknisyeninin okuyamadığını söylemesi üzerine hasta yakınlarının tedirginliği arttı. Kazazedeler, doktorun talimatı üzerine film çekmek için beklerken, bu sefer de film teknisyeninin yerinde olmaması hasta yakınlarının tepkisine yol açtı. Saat 20.00 sıralarında hastaneye getirilen yaralıları hastanede yaşanan teknik donanım ve personel yetersizliği üzerine yaralılar acil poliklinik doktoru tarafından Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilmeye karar verilirken, bu sefer de ambulans engeline takılan yaralılar, ölüm kalım mücadelesi verdi. Bir süre sonra hastaneye gelen tek ambulansa 4 hastanın sığdırılması hasta yakınları ile hastane personeli arasında bir kez daha gerginliğe neden oldu. Yaralılar arasında yakınları olduğu belirtilen Eğitim Sen Erciş yöneticilerinin gerginliğe müdahale etmesi sonucu tartışmanın büyümesi engellendi.

'Erciş bunu hak etmiyor'

Konu ile ilgili hastanede yaşanan sıkıntıları anlatan Eğitim Sen Erciş Şube Yönetim Kurulu üyesi Ebubekir Dikmen, kaza yapanların arasında sendika yöneticilerinin akrabaları olduğunu belirterek, "Saatlerdir buradayız, hastanedeki personel yetersizliği ve donanım yetersizliği nedeni ile hayati riskleri olmayan yaralıların belki de hayati riskleri artmıştır. Erciş ve Ercişliler bunu hak etmiyor. Erciş'te başka hastane olsa yaralıları o hastanelere taşırız. Erciş'te bir yıl içerisinde binlerce konut yaptıran AKP hükümeti, ilçe halkının sağlığını hiçe sayıyor, yıllardır başlattığı hastane inşaatını bitirmemekte adeta ısrar ediyor. Erciş'te acil vakaları olan, Allah'ın belki de canını almadığı hastaların canını hastane yetersizliği alacak" dedi.

Hastanenin yetersizliği konusunda görüşüne başvurduğumuz Erciş Devlet Hastanesi Başhekimi İrfan Binici ise hastanedeki ambulans yetersizliğinin kendilerinden kaynaklanmadığı, 112 Servis'in yetersizliğinden kaynaklandığını savunarak, personel eksikliğinin olmadığını ileri sürdü. DİHA

Editör: Wan Haber