Erciş Belediyesi Nikah Salonu’nda yapılan bilgilendirme toplantısına Erciş Belediye Başkan Vekili İbrahim İzgi, Erciş Galericiler Sitesi Başkanı Ramazan Keleş, Yönetim Kurulu üyeleri Mehmet Kahraman, Mustafa Karaaslan ve Ayhan Kaya ile galerici esnafı katıldı. Bilgilendirme toplantısında konuşan Erciş Belediye Başkan Vekili İbrahim İzgi, belediye olarak ilçe merkezinde bulunan galericileri bir alanda toplamaya çalıştıklarını söyledi. Bu amaçla site yönetimine belediye olarak yer tahsis ettiklerini belirten İzgi, ilçenin modernleşmesine galerici esnafının da destek vermesini istedi.


Erciş Galericiler Sitesi Başkanı Ramazan Keleş ise, amaçlarının ilçede bulunan galerici esnafının güzel bir ortamda hizmet vermelerini sağlamak olduğunu bildirdi. Bu amaçla üç yıldır çalışmaların sürdüğünü belirten Keleş, Erciş Belediyesi’nden Haydarbey Mahallesi’nde bulunan 40 dönüm büyüklüğünde bir arsa temin edildiğini, kendilerinin de bura için uygun bir proje geliştirdiklerini söyledi. Projenin ayrıntılarını üyelere görüntülerle anlatan Keleş, işyerlerinin 140 metrekare olduğunu, dükkanların içersinde mutfak, satış yeri, muhasebe ve lavabo bulunduğunu, ayrıca her işyeri önünde teşhir yerlerinin olduğunu bildirdi. Site içinde toplamda 50 işyerinin bulunacağını ayrıca yönetim binası, restoran, PTT ve banka şubeleri için hizmet yerleri, noter binası ile oto lastik tamir ve yıkama yerlerinin de olacağını ifade eden Keleş, işyerlerinin altyapı, çevre düzenlemesi dahil her birinin yaklaşık 100 bin TL’ye mal olacağını tahmin ettiklerini de anlatarak, “Erciş’e modern bir galericiler sitesi kazandırmayı amaçlıyoruz. Her şeyden önce esnafımız hizmetin en iyisine en güzeline layıktır. Yapılması düşünülen sitemiz aynı zamanda Erciş’in yeni yüzüne de hitap edecektir” dedi.


Bilgilendirme toplantısına katılan üyeler ise maliyeti çok yüksek bulduklarını, ayrıca site içinde kesinlikle oto satış ana bayilerini istemediklerini belirttiler.

Editör: Wan Haber