Erciş Belediyesi, sürdürdüğü çalışmalarla ilçede ilkler gerçekleştirmeye devam ediyor. İlçede devam eden kentsel dönüşüm belirsizliğine alternatifler oluşturmak ve ilçenin gerileyen ekonomisini canlandırmak için daha önce modern Kasaplar Çarşısı inşa eden belediye, aynı yerde Peynirciler Çarşısı yapımına başladı.

Eski Rus Pazarı alanındaki 2 bin metrekarelik alan üzerinde yapımına başlanan çarşı, toplamda 5 bin metrekarelik inşaat alanını kapsayacak şekilde tasarlanırken, çarşıda 53 dükkan, kafeterya, mescit, wc ve depo gibi birimlerin olduğu kaydedildi. Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından bölgede birinci seçilerek desteklenen proje ile aynı zamanda ilçenin önemli dinamiği olan tarım ve hayvancılığın önünün açılması hedefleniyor. Diğer taraftan aynı yerde yapımına başlanacak Balıkçılar Çarşısı ile entegre tesis kazandıracak belediye, söz konusu kompleks uygulaması ile ilçenin hijyen ve düzenine katkı sunmayı amaçlıyor.

Yapımına başlanan proje ilgili konuşan Erciş Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü çalışanlarından Vahap Zengin, projenin DAKA tarafından bölgede birincilikle seçilerek desteklendiğini belirterek, daha önce yapımına başlanan Kasaplar Çarşısı ve proje aşamasında olan Balıkçılar Çarşısı ile ilçeye entegre tesis kazandırmayı hedeflediklerini söyledi. Zengin, ''Erciş tarım ve hayvancılık kentidir. Bunun pazarını oluşturarak tarım ve hayvancılığın önünün açılmasını hedefliyoruz'' dedi.

Projenin 2017 yılı içerisinde tamamlanacağını kaydeden Zengin, projenin toplamda yaklaşık 3 milyon TL'lik bir maliyetinin olduğu söyledi.

Yüklenici firma sorumlularından Necmettin Yiğit, yapılan tesisin ilçeye çok şey katacağını vurgularken, şimdiye kadar kamu kurumları tarafından böyle bir çalışma yapılmadığını kaydetti. Yiğit, “Kasaplar Çarşısı tamamlandı, peynirciler ve balıkçılar çarşısı da yapılıyor. Böylesi hizmetleri HDP belediyesi ile gördük'' ifadelerini kullandı. İHA

Editör: Wan Haber