Erciş Belediyesine bağlı ekipler, ilçenin farklı mahallelerinde ağır kış şartlarına rağmen çalışmalarını sürdürüyor. Yer yer kar yağışının olduğu ilçede, belediye ekipleri hazırlıklarını tamamlarken, diğer taraftan da kırsal mahallelerde yol stabilize, köprü-menfez çalışmalarını devam ettiriyor. Vatandaşlarının mağdur olmamaları için ilçe merkezinden en uzaktaki mahallelere kadar hizmete devam eden ekipler, kırsal mahalle yollarında çetin kış koşullarına rağmen çalışmalarına ara vermiyor.

Ekipler; İncesu, Ergücü ve Çınarlı mahallelerinden sonra Keklikova Mahallesi’nde de iki gündür devam eden çalışmalar kapsamında 1.5 kilometrelik yolun stabilize ve genişletme çalışmasını tamamladı. Farklı ekiplerle birçok yere hizmet götüren belediye yetkilileri, diğer taraftan da hem mahalle içi ulaşımı kolaylaştırmak hem de bahar aylarında yaşanacak olası taşkınları engellemek için mahalle içi geçitlere 12 adet büyük ebatta beton kutu menfezleri yerleştirdi. Söz konusu mahallelerde çalışmalar tamamlanırken, zor koşullarda götürülen hizmetler ise mahalle sakinleri tarafından takdirle karşılandığı belirtildi.

Işıklı Mahallesi merkez okul yolunda yapılması hedeflenen yol ve parke çalışması ise oluşan buzlanmadan ötürü bahar aylarına ertelenirken, ilçe merkezinde bulunan Biliciler Caddesi ve Cumhuriyet İlköğretim Okulu yanındaki otopark alanında daha önce başlatılan parke ve bordür taşı döşeme çalışmalarının ise tamamlandığı kaydedildi. İHA

Editör: Wan Haber