Van'ın Erciş Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu, bazı basın ve yayın organları tarafından şahsı, Milletvekili Fatih Çiftci ile Erciş Belediyesi aleyhine imar ile ilgili asılsız ve maksatlı haberler yapıldığını belirtti.
Belediye Başkanı Arapoğlu konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada; bazı basın yayın organlarında yer alan belediye ile ilgili asılsız ve gerçeği yansıtmayan ve tamamen yalan olan haberlerle ilgili kamuoyunu bilgilendirme gereği duyduğunu ifade etti. Arapoğlu, açıklamasında "Van İli Erciş ilçemizde Nisan 2012'den itibaren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 18.04.2012 tarih B.09.0.MPG.0.12.02.00/5913 sayılı yazıları ile imar mevzuatına uygun talepler doğrultusunda ruhsatlandırılabileceğine dair yazı kayıtlarımızda mevcuttur. Erciş'in imarı tamamen şu anda açıktır. İmar ve imar mevzuatına uygun yapı ve yapılmakta olan yapılar yapı denetim kontrolünde her kim olursa olsun müracaat ederse ruhsat verilebilmektedir. 01 Ocak 2011 tarihinden bugüne kadar Erciş'te yapılmış olan tüm yapılar yapı denetim kontrolünde yapılmaktadır. İmara aykırı bir yapı söz konusu değildir. İmara aykırı yapılar kesinlikle hiçbir şekilde müsaade edilmemekte ve izin verilmemektedir. Söz konusu şahsım adına yapılan herhangi bir yapı da yoktur. Bunlar tamamen kurumuma ve şahsıma atılan art niyetli insanların iftirasıdır" diye belirtti.
Açıklamasında, Erciş'te imara açılan alanın 5 bin hektar, kentsel dönüşümün 44 ise hektar olduğunu ifade eden Erciş Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu, şunları belirtti:
"Bu alanlarda yapılara izin verilmemektedir. Kentsel dönüşüm alanında hiçbir yeni yapı yoktur. Bu hafta itibariyle kentsel dönüşüm uygulamaları da başlamıştır. Rüşvet alındığı iddiaları ise tamamen asılsız ve iftiradır. Böyle bir şey asla olamaz ve kabul edilemezdir. Kurumum ve personelimin her şeyi şeffaf ve tarafsızdır. Bahse konu haberde iki yapı ile ilgili yapı denetim kontrolünde imara uygun bir şekilde ruhsatlandırma işleri yapılmaktadır. Bu şekilde asılsız ve yalan haberlerle belediyemiz aleyhine yapılan haberleri şiddetle kınıyoruz. Yukarıda belirttiğim şekilde usulüne ve imar mevzuatına uygun işlem yapmaktayız. Kaçak yapılaşmaya hiçbir şekilde izin verilmediği gibi müsaade edilmemektedir. Belediyemiz tamamen tüm çalışmaları şeffaftır. Art niyetli insanların çalışmalarımıza gölge düşürmesi ve gerçekle hiçbir ilgisi olamayan bu yanlış haberlerle kurumumuzu yıpratmaya çalışıyorlar. Aynı haberde ismi geçen Van Milletvekilimiz Sayın Fatih Çiftci ise halkımızın destekleriyle görev başına gelmiş. Erciş için olmazsa olmazları yapmış, geçmişten ve deprem gününden bugüne kadar gecesini gündüze katmış tüm çalışmalarımıza ve projelerimize Ankara ayağını takip etmiş ve destek vermiştir. Erciş için olmazları başarmış ve halkımız tarafından bunlar şeffaflıkla bilinmektedir. Bazı art niyetli insanların böylesine iftira nitelikteki haberleri yapmasını ve tür iftira haberlerine milletvekilimizin isminin karışmasını, şahsım ve belediyem adına bir kez daha kınıyorum."
(NÇ-MET-Y)

07.01.2013 10:54:20 TSI

Editör: Wan Haber