Erciş’te belediyecilik tarihinde ilk olarak kadın personel alacak. İtfaiye Müdürlüğü için kadın personel alım mülakatlarını sürdüren belediye yönetimi şimdi de şoför olarak çalışacak kadın personel için kolları sıvadı. Başvuru süreci başlayan ve 5 Şubat’a kadar devam edecek olan alımlara E sınıf ehliyeti olan herkes müracaat edebilecek.


Konuyla ilgili konuşan Erciş Belediye Eş Başkanı Diba Keskin, seçimlerden sonra ilk olarak koltuğu değiştirerek işe başladıklarını ve mor koltuk getirerek erkeğin, iktidarın hakim olduğu Erciş’te kadın için de yaşam alanları açtıklarını kaydetti. Kadının toplumsal yaşamdaki durumuna da değinen Keskin, “Bugün kadınlar hiç de adil olmayan bir biçimde evlere hapsedilmiş durumda. Bizim en büyük iddiamız bu feodal geleneği yıkmak ve kadını hak ettiği yere taşımakta rol oynamaktı. Tülbendiyle kanı durduran, kendi yaşamının öznesi olarak bugün savaşan Kürdistan kadının bu duruma düşürülmesi bizler için kabul edilebilir bir durum değil. Biz de Erciş Belediyesi olarak kadının doğal haklarını teslim etmek ve kadının bu mirasına sahip çıkmak için şu an mülakatları devam eden İtfaiye Müdürlüğü için bir başvuru süreci başlatmıştık. Şimdi de otobüslerde çalışmak üzere şoför alımı için böylesi bir başvuru süreci başlattık” dedi.


Bu uygulamanın halk için faydalı olmasını dileyen eş başkan Keskin, kadınlardan yoğun bir ilgi beklediklerini de sözlerine ekledi.

Editör: Wan Haber