İlçe merkezinde bulunan Anadolu Öğretmen Lisesi, ASELSAN İlk ve Ortaokulu ile Erciş Anadolu Lisesi bahçelerine Ahlat taşından yaptırılan çeşmeler Saadet Partisi Genel Başkanı Başdanışmanı ve Cansuyu Derneği Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Kibiroğlu’nun da katılımıyla hizmete açıldı. Çeşmenin açılışında konuşan Lütfi Kibiroğlu, Saadet Partisi Erciş ilçe yönetiminden kendilerine böyle bir teklifin geldiğini ve bu teklifi seve seve kabul ettiklerini belirterek, “Necmettin Hocamızın adını taşıyan üç adet çeşmenin açılışı için buradayız. Sebep olan, vesile olan, yardım eden bütün kardeşlerime teşekkür ediyorum. İşin içine hele çocuklar girince de işin rengi değişiyor. İki adet çeşmenin yapım parasını dershaneye giden çocuklarımız hediye etti. Onlara da biz buradan teşekkür ediyoruz. Bir çeşmemizi de Saadet Partisi İstanbul İl Hanımlar Komisyonu üstlendi. İşin manidar tarafı şu. Bakın birini çocuklar, birini de anneler yaptı. Demek ki bayanlar ile çocuklar bu konularda bizlerden daha hassas. Hepsine bir kez daha çok teşekkür ediyorum. Bu çeşmeden su içen herkes şifa bulur inşallah” dedi.


Erciş İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bünyamın Kara ise, 23 Ekim 2011 tarihinde yaşanan depremde ilçe halkı olarak canlarını, cananlarını ve mallarını kaybettiklerini belirterek, “Ancak dostlarımızı kaybetmedik. SP İstanbul İl Kadınlar Komisyonu üyelerine, Cansuyu Derneği’ne, Birikim Eğitim Kurumları öğrenci ve yöneticilerine ve emeği geçen herkese milli eğitim müdürlüğümüz adına teşekkür ediyorum. Su gibi aziz olun diyoruz” şeklinde konuştu.


Törenlerde ayrıca SP Eski Milletvekili Fetullah Erbaş, SP Van İl Başkanı Necip Yavuzer ile SP Erciş Belediye Başkan Adayı Şahin Yağar da birer selamlama konuşması yaptılar. Konuşmaların ardından yapılan çeşmelerin kurdelesi Saadet Partisi Genel Başkanı Başdanışmanı ve Cansuyu Derneği Genel Başkanı Yardımcısı Lütfi Kibiroğlu ile diğer ilgililer tarafından kesildi.

Editör: Wan Haber