YYÜ Rektörü Prof Dr. Battal, kendisini ziyaret eden Erasmus Koordinatörü Prof. Dr. Sait Şendağ ve öğrencilerden süreç hakkında bilgiler aldı. Rektör Prof. Dr. Battal öğrenci değişim programının önemine vurgu yaparak: “Öğrenci değişimi öğrencilerimiz için çok önemli biz de bunun farkındayız. Göreve başladığımızdan bu yana önemle üzerinde duruyoruz ve bu çalışmaların meyvelerini almaya başladık. Geçen yıllara göre daha çok öğrenci ve akademisyen göndereceğiz Avrupa’ya. Yalnız öğrencilerimiz de gittikleri üniversitelerde; ülkemizi, şehrimizi ve üniversitemizi iyi tanıtacaklar. Biz de üniversitemizde daha çok değişim öğrencisi ağırlamak istiyoruz” dedi.


YYÜ Erasmus Koordinatörü Prof. Dr. Sait Şendağ ise, birimlerde görevlendirdikleri koordinatörler ile birlikte çok yoğun çalıştıklarını, bu dönem 8 lisans, 1 yüksek lisans öğrencisini, 9 akademisyeni Avrupa Erasmus Beyannamesi imzalamış ülkelere göndereceklerini söyledi. Bu yıl ilk kez İspanya’dan iki tıp öğrencisinin değişim programı ile YYÜ’ye geleceklerini belirten Prof. Dr. Şendağ sözlerine şöyle devam etti:


“Erasmus Programı ile ilgili üniversitemizde uygun tanıtımlara başladık, tüm akademik birimlerde koordinatörler atayarak birimlerdeki ilgili öğrencileri bilgilendirmeye, yönlendirmeye çalıştık. Bunda da başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Daha çok öğrenci ve akademisyeni Avrupa da ki çeşitli üniversitelere yönlendirdik. Bu çalışmalarımızda başta Rektörümüz olmak üzere bize destek olan herkese teşekkür ederim.”


Samimi bir ortamda geçen ziyaret, öğrencilerin vedalaşması ile son buldu.

Editör: Wan Haber