Van’daki spor severleri sporla buluşturan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, engelli vatandaşları da unutmadı. 13 yaş ve üzeri engelli vatandaşlar, havuzda yüzmenin heyecanını yaşadılar. 15 kişilik engelli vatandaştan oluşan grup, cankurtaran ve yüzme antrenörlerinin nezaretinde, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Olimpik Yüzme Havuzu’nda suya girdiler.


Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, yaptığı faaliyetler ve organizasyonlarla engelli vatandaşları sporla mutlu etmeyi hedeflerken, engelli sporcular yetiştirmeyi de amaçlıyor. Özellikle yaz aylarında Olimpik Yüzme Havuzunu engelli vatandaşların hizmetine açan müdürlük, yarıyıl tatilinde de engelli vatandaşlara havuzda yüzme seansları sundu. Engellilerle yakından ilgilenerek sohbet eden Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç; “Engelli vatandaşlarımızın sporla ilgili taleplerinin her geçen gün arttığını ve bizlerde kurumumuzun imkânları ve katkılarıyla bu ilgi ve talepleri karşılamaya çalışıyoruz. Van’da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak engellilerimiz için İpekyolu Gençlik Merkezimizde ‘İşaret Dili Kursumuzu’ açtık. Kursumuzda yaklaşık 45 vatandaşımız işitme engelli eğitimi alırken, Olimpik Yüzme Havuzumuzda ise yarıyıl tatil hediyesi olarak ilimizdeki engelli derneklerimizle böyle bir çalışma gerçekleştirdik. İlimizde bulunan engelli vatandaşlarımızla ilgili üzerimize düşeni yapsak da bu konuda en büyük teşekkürü engellilerimizin aileleri ve bu konuda engelli vatandaşlarımıza kurs ve dersler veren antrenörlerimiz hak ediyor. Bu projelerimizde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 


Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Hanefi Baykara ise, “Birçok arkadaşımız Olimpik Yüzme Havuzu’na ilk defa geldiler. Yaşadıkları bu mutluluk yüzlerinden okunuyor. Arkadaşlarımızın çoğu sporu çok seviyor, ancak yüzme konusunda daha önce böyle bir deneyim yaşamadılar. Öncelikle ilimizde bulunan ve burada bu güzel ve mutlu havayı teneffüs eden bütün engelli arkadaşlarım adına kapılarını bizlere açan Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürümüz Sayın Nevzat İnanç Beye, Olimpik Yüzme Havuzu sorumlumuza, antrenörlerimize ve cankurtaran arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Editör: Wan Haber