Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından engellilere spor yapma imkanı sağlamak, engelli sporcuların antrenmanlara ve spor müsabakalarına ulaşımlarını kolaylaştırmak amacıyla başlatılan ’Spor İçin Engel Tanımıyoruz’ projesi kapsamında özel olarak dizayn ettirilen ’Engelli Sporcu Otobüsü’, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne tanıtım sonrası teslim edildi.

Rıdvan Can/İlhan Siyahtaş

75. Yıl Ferdi Sporlar Merkezi bahçesinde yapılan ’Engelli Sporcu Otobüsü’ tanıtım ve teslim programında, yaklaşık 1 milyon TL değerindeki 34 yolcu kapasitesine sahip ’Engelli Sporcu Otobüsü’nü inceleyen Vali Taşyapan, engelleri aşmak hepimize haz vermektedir dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde 30 ile gönderilen engelli sporcu otobüslerinden bir tanesi de Van’a geldi. Tanıtım programına Vali İbrahim Taşyapan, Vali Yardımcısı Atif Çiçekli, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç Zihinsel Engelliler ve Yeşeren Ümitler Derneği  Başkanı Abidin Kasapoğlu, Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Hanefi Baykara ve engelli sporcular katıldı.

“Herkese teşekkür ederiz”
Engelli sporcu aracıyla başarıların artacağını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, “ Gençlik ve Spor Bakanlığımızın alımını gerçekleştirdiği 30 Engelli sporcu otobüsünün bir tanesini Van’a tahsis ettiler. Bu otobüsün tahsisinden dolayı Gençlik Spor Bakanlığımız olmak üzere herkese teşekkür ederiz. Otobüsümüz bedensel engelliler, görme engelliler, işitme engelliler olmak üzere bütün engellilere hizmet verecektir. Bunları yaz spor okullarında 2 ay başlatmış olduğumuz bütün faaliyetlerimizi yıl içerisine yayarak 12 boyunca devam ettirmek ve bu araç ile ulaşımlarını sağlamayı planlıyoruz. Şuanda ilimizde işitme engelliler futbol, voleybol, basketbol, hentbol, bedensel engelliler basketbol, hentbol, görme engelliler goalball vs gibi spor dallarında faaliyet göstermektedirler. Ulaşım faaliyetleri ile birlikte engelli kardeşlerimizin başarılarının artacağına inanıyoruz” dedi.

“Engellilerimizin büyük engelleri var”
Otobüsün hayırlı uğurlu olmasını dileyen Vali İbrahim Taşyapan, “ Bugün bir engeli daha aşıyoruz. Engellilerimizin büyük engelleri var. Şehir hayatında, toplum hayatında, eğitim hayatında, spor hayatında, neredeyse hayatın her alanında engelleri vardır. Bu engelleri birer birer aşmak hepimize haz vermektedir. Bugün bunlardan bir tanesini daha aşıyoruz, bunun düşünülmesi bile önemli bir gelişmedir ve düşünceden öteye gitmesi daha da sevindiricidir. Engelli kardeşlerimiz spor alanlarına nasıl gidecek, bu kadar sıkışık trafiğin, şehir hayatının zorlukları arasında, spor alanları ve spor aktivitelerinin olacağı yerlere nasıl gidecek gibi sorunları kendimize dert etmek ve bunun için çözüm üretmek sevindirici bir durumdur. Bunun ötesinde bugün burada bu engelli sporcular için getirilen bu araç engelli sporculara hizmet verecek. Sizler şehrimizin her türlü spor aktivitesine rahatlıkla götürecektir. Bunu düşünenlere ve buraya gönderenlere teşekkür ediyorum. Spor bakanlığımızın güzel bir projesidir, burada ilimizin ilk sıralarda olması sevindirici bir durumdur. Dolayısıyla bu otobüsümüz hepinize hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından engelli sporcu otobüsü basın mensuplarına ve sporculara tanıtıldı. 

Editör: Wan Haber