Cumhurbaşkanı, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, aralarında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'unda yer aldığı heyetle Van'a geldi.

Havalimanında Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Emin Bilmez ve eşi, AK Parti Van Milletvekilleri İrfan Kartal, Abdulahat Arvas, Osman Nuri Gülaçar, AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu ve belediye başkanları tarafından karşılanan Emine Erdoğan ve beraberindeki heyet Van Gölü Sempozyomununa katıldı.

Van Gölü Sempozyumu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Van Büyükşehir Belediyesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Edremit Belediyesi ve Doğu Anadolu Kalkılma Ajansı tarafından Van Gölü Havza Koruma Eylem Planı ve Uygulama Programı kapsamında Van'daki bir otelde düzenlenen ‘Van Gölü Sempozyumu’na onur konuğu olarak katıldı. Burada bir konuşma yapan Emine Erdoğan, kökleri milattan önceye uzanan Van’da bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, “Van’a gelmek, bir hazine sandığının kapağını açmak gibi. Tarih arayana tarih, kültür arayana kültür sunuyor. Gastronomi meraklısına lezzet, doğaya hasret kalana ise taze nefes veriyor. Hoşap Kalesi, Meher Kapı, Peri Bacaları, Muradiye Şelalesi gibi harikalar saymakla bitmez. Van, birlikte yaşama kültürünün engin tecrübesine sahiptir. Şehri çevreleyen kaleler, camiler, havralar ve kiliseler bunun göstergesidir. Bugün de, çevre dostlarıyla Van Gölü için buradayız. Bizi bir araya getiren şey, tabiata olan sevdamızdır. İnşallah hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Wan Haber