Ev hanımlarının en çok tercih ettiği tatlı türlerinden olan Elmalı Kurabiye nasıl yapılır? Ev hanımlarının trendi Enfes Elamı Kurabiye'nin içine hangi malzemeler bırakılır ve ne kadar sürede hazırlanır? İşte bilmeniz gereken Elmalı kurabiye yapımı tarifi...

ELMALI KURABİYE HIZLI TARİFİ

Daha önce denenmiş nefis ve kıyır kıyır elmalı kurabiye yapmak için malzemelerinizi de hazırladıysanız kollarınızı sıvayıp anlatımı okumaya başlayabilirsiniz. Elmalı kurabiye tarifi yanı sıra dikkat etmeniz gereken püf noktalara buradan ulaşabilirsiniz. Akşam yemeği sonrası nefis bir kurabiye yemek için harekete geçebiliriz.

Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

3 elma
1 küçük çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
İstediğiniz kadar dövülmüş ceviz
Elmalı Kurabiye Hamuru Tarifi

3 su bardağı un
1 fincan pudra şekeri
2 çay kaşığı kabartma tozu
250 gram margarin veya tereyağ (oda sıcaklığında)
1 limon kabuğu rendesi (isteğe bağlı)


Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

Öncelikle elmalı kurabiye tarifimize üç adet elmamızı rendeleyerek başlıyoruz.

Rendelediğimiz elmaları bir tavaya koyuyoruz. Ardından sırasıyla şeker, tarçın ilave edip elmalar suyunu çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Pişirdikten sonra da dövülmüş cevizleri ekleyip, karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.

Elmalı Kurabiye Hamuru Yapılışı

Yoğurma kabımıza sırasıyla tüm malzemeleri ekliyoruz. Daha sonra kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz. Yoğurma işlemi bittikten sonra hamuru beş parçaya bölüyoruz. Her bir parçayı altlı üstlü unlayarak pasta tabağı şeklinde olacak kadar oklava yardımı ile açıyoruz.

Açtığımız bir hamuru önce dörde sonra da ikiye bölüyoruz. Yani toplamda sekiz üçgen olacak şekilde ayarlıyoruz.

Elmalı Kurabiye Tarifi Hazırlanışı

Hamurlarımızı hazırladıktan sonra içlerini doldurmaya başlıyoruz. Elmaları hamurun içine yerleştiriyoruz ve sigara böreği gibi sarıyoruz.

Yüz yetmiş derece fırının içerisine kurabiyeleri ekleyip 25-30 dakika pişiriyoruz. İlk sıcaklığı gittikten sonra üzerine pudra şekeri döküyoruz. Elmalı kurabiye tarifini başarı ile gerçekleştirmiş oluyoruz. Makalemizle ilgili yorumlarınızı bekliyoruz...

Editör: Wan Haber