İl genelinde son günlerde aralıklarla meydana gelen elektrik kesintileri ve voltaj yüksekliği özellikle elektronik ev aletlerine büyük zarar verdiği belirtildi. Birçok ailenin kullandığı televizyon, çamaşır makinesi, buzdolabı gibi malzemeleri yanarken, yetkililerin soruna çözüm bulmasını istediler.
Elektrikli ev aletleri satış, tamir ve yedek parça işyeri ile uğraşan Feyzullah Tekçe ise, son günlerden kendilerine çok sayıda yanmış elektrikli sobanın getirildiğini belirtti. İşlerinde memnun olduklarını söyleyen Tekçe, arıza veren sobaların ise voltaj yüksekliği ve piriz de çok kaldığı için arıza verdiğini söyledi.


Hakkari VEDAŞ yetkilileri ise, elektrik kesintilerinin aşırı kaçak kullanımından kaynaklandığını belirterek, aşırı yüklemeden dolayı sistemin yer yer devre dışı kaldığını söyledi. Yetkililer, “Evlerin çoğunluğunda elektrikli sobalar bulunuyor. Hatta bazı evlerde 5’ten fazla elektrikli soba var. Düşünün ki her evde 5 soba olsa aynı anda takılsa buna trafomu dayanır. Bazen de soba takan ailelerin evlerinde yangın çıkıyor. Çünkü sobayı sabah saatlerine kadar prizden çıkartmıyorlar. Bu arada ya yangın çıkıyor ya prizler yanıyor ya da sobalar arıza veriyor. Bunun tek çaresi var, kaçak kullanımı bize bildirilecek ya da bir evde birden fazla elektrikli soba kullanılmayacak” şeklinde konuştular.

Editör: Wan Haber