Edremit İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, belediyenin 8,5 milyon TL borcunun olduğunu açıklayarak, “Ne yaptınız kardeşim belediyenin paralarını, nereye kullandınız. Vergi ödemediniz, esnafa ödemediniz nereye ödediniz, nereye gitti bu paralar” diye tepki gösterdi.

Hürriyet Koleji toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda Edremit Belediyesi’nin çalışmaları ile ilgili bilgiler verildi.

Son KHK ile göreve gelen Edremit İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, Edremit Belediyesi’nin borç karnesini açıkladı.

Göreve geldikleri günden itibaren, belediyenin aylık gelir ve giderlerini çıkarttıklarını dile getiren Çiçekli, “Aylık gelirimiz  1 milyon 750 bin TL, aylık giderimiz 1 milyon 850 bin TL. Bu zamana kadar belediye çalışanlarımızın SGK kayıtları ve ödemeleri hiç ödenmemiş. Bir kere çalışanına saygı duymayan, çalışanını önemsemeyen bir yönetim. Çalışanının geleceğini, çalışanının emekliliğini ve sağlık durumu ile ilgili 4 milyon TL sadece SGK’ye borç ve hiç ödenmemiş. 600 küsur bin TL vergi borcu. ‘Yani bunları biz ödemeyelim de ne olursa olsun’ artık parayı ne yapıyorlarsa. 3 milyon TL esnafa borç. Geldiğimizden bu yana esnaflar sağ olsunlar bizi hiç sıkıştırmadılar ama biz biliyoruz onların sıkıntılarını en kısa zamanda gidermek için de çalışmalarımıza başladık. Geliri yok, habire her ay içerden yiyoruz. Borçta bir kenarda duruyor, ekonomik hal böyle. Birde üstüne 1,5 milyonda yaptıkları iddia ettikleri bazı işlerin borçları mesela parke taşı şu kadar yaptık şu kadar karşılığında. Onları da incelettiriyoruz, bakalım hakikaten o kadar yapmışlar mı. "

"Toplamda 8,5 milyon borç, 1 milyon 750 bin TL aylık gelir, 1 milyon 850 bin TL gider. Bu hususu sizler buradayken, bundan sonra yapacağımız işlerin kıymetini, önemliliğini, önemsizliğini bilin, başlangıç noktamızı belirleyelim, sıfır noktamızı belirleyelim ona göre değerlendirin. Aldığımız hal bu hal. Bundan kötüsünü bilmiyorum.

Çıkın işin içinden çıkabiliyorsanız, hadi bir şeyler üretin. Herkes bizden bir şey üretmemizi bekliyor, üreteceğiz inşallah da ama durum bu, bize bıraktıkları hal bu. Bu hale getirmişler getirenler utansınlar. Ne yaptınız kardeşim belediyenin paralarını, nereye kullandınız. Vergi ödemediniz, esnafa ödemediniz nereye ödediniz, nereye gitti bu paralar. Herhalde hepimiz bu soruların cevabını biliyoruz. Ama Allah’ın izni ile bu paralar size gelecek. Asıl sahibine bundan zerre miskal şüpheniz olmasın, hizmet olarak size dönecek. Bunun da sözünü veriyorum” dedi

Edremit ilçe mülki amirleri, muhtarlar, imamlar ve memurların katıldığı toplantı soruların cevaplanması ile sona erdi.

Kaynak: Ajanslar

Editör: Wan Haber