Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, “2013 yılı projelerini hazırlayarak çalışmalarının startını tekrardan verdi. KCK adı altında Edremit Belediye Başkanı Abdulkerim Sayan’ın tutuklanmasından sonra belediye yönetiminin AK Parti’ye geçmesinden kaynaklı projeleri yarım kalan BDP’li Edremit Belediyesi, bir yıl aradan sonra yönetimini tekrardan devraldığı ilçede projelerin startını tekrardan verdi. 2013 yılı çalışma sezonu kapsamında belediye yönetimi, ekolojik belediyecilik anlayışıyla yapmayı planladığı projelerle Van Gölü’nün maviliğiyle birleşen Edremit’in yeşiline zarar vermeden ilçeyi modern bir şekilde dizayn etmeye tekrardan devam ediyor” denildi.


“EDREMİT’İN YENİDEN İNŞASINA DEVAM EDİYORUZ”
Açıklamada, KCK operasyonları kapsamında Van’daki BDP’li belediye başkanları ve partili yöneticilerle gözaltına alınarak tutuklanan Edremit Belediye Başkanı Abdulkerim Sayan’ın, dokuz ay sonra döndüğü görevinde aktif bir şekilde hizmet sunmaya devam edildiği ifade edildi. Cezaevinde bulunduğu dokuz aylık süreç içerisinde belediye yönetiminin AK Parti’ye geçmesinden kaynaklık birçok projelerinin yarım kaldığını belirten Sayan, 2013 yılı içerisinde ellerinden geldikçe bu yarım kalan projeleri gerçekleştirmeyi hedeflediklerini ve bu sayede Edremit’in yeniden inşasına devam edeceklerini söyledi. BDP’li belediyeler olarak tek amaçlarının ekolojik, katılımcı ve cinsiyet özgürlükçü bir anlayışla halka hizmet etmek olduğunun altını çizen Sayan, bu çerçevede Van Gölü’nün maviliğini Edremit’in yeşiliyle ekolojik belediyecilik anlayışıyla buluşturmayı devam edeceklerini ifade etti.


BÖLGENİN EN BÜYÜK TURİSTİK İLÇESİNİN DOĞAL YAPISINI BOZMADAN ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜLÜYOR
Van Gölü’ne sahiline sıfır noktada bulunan yeşil alanın yoğunluğuyla göz dolduran ve içinde bakındırdığı birçok tarihi yerle büyük bir ziyaretçi akınına uğrayan Edremit ilçesini ekolojik belediyecilik hassasiyetiyle yöneten BDP’li Edremit Belediyesi, ilçeyi daha da modern bir dizayna kavuşturmak çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Van merkez ve tüm ilçeleri dahil herkesin hafta sonlarında piknik yapmak için sürekli akın ettiği piknik alanları ve sahil kısımlarının yetersiz kalmasından kaynaklı belediye, Van Gölü sahilini halka açmaya devam ediyor, Sahil Caddesi'nde göl kenarında bulanan 12 metre genişliğinde 400 metre uzunluğunda 3 bin metrekare alanda yapılacak mesire alanı için çalışmalara başlandı. Söz konusu alanda bulunan dağınık kayaçlar düzeltilerek üst kısmı düzeltildi. Söz konusu alanda yapılacak yeşillendirme ardından sonra parke taşları döşenerek yürüyüş bandı oluşturulacak; aynı zamanda da araçlar için park alanı oluşturulacak. Yüzme yerlerindeki dağınık kayaçlar toplanılarak yüzme alanları genişletiliyor.

 

FEN İŞLERİ EKİPLERİ İLÇENİN YERALTI VE ÜSTÜ TÜM SORUNLARINI ÇÖZÜYOR
“Edremit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve bağlı birimler 2013 yılı çalışma sezonu kapsamında 4 bin metre uzunlukta 110’luk içme suyu şebekesini çekerek su sorununu çözmeyi sürdürüyor. Yol çalışmaları kapsamında Elmalık, Erdemkent, TOKİ konutları arasında ve diğer birçok mahallede yolların geçtiği tüm sokaklarda yeraltı çalışması yapılarak; toplamda 35 bin metrekare parke taşı döşenerek oluk taşlarıyla su giderleri verilecek. Yaz aylarıyla beraber içme suyunun bahçe sulamasında kullanılmasından dolayı meydana gelen su sıkıntısının önüne geçmek için Elmalık Mahallesi’nde 500 metreküplük, Erdemkent Mahallesi’nde 500 metreküplük iki ayrı su deposu faaliyete sokulacak. Çamur sorununun yaşandığı ilçede 80 bin metreküp kalker toprağı ara caddelere serilerek sıkıştırma işlemi yapıldı. Ayrıca su depolarının olduğu alanlarda kameralı sistem kurularak; su depolarının durumu suyun klor seviyesi su yeterliliği vb konularda anında müdahale yapılacak” denildi.


""

YENİ PARK VE YEŞİL ALAN SAHALARI OLUŞTURULUYOR
Van Gölü’ne sıfır noktada bulunan ilçede sahil kısmı olmak üzere dağlık alanlara yapılan TOKİ’ye ait yerleşim yerlerinde de yeni park ve yeşil alan sahalarıyla vatandaşların daha da rahat etmeleri konusunda çalışmalar yapıldığı belirtilen açıklamada, “İlk parkın BDP’li Edremit Belediyesi döneminde yapıldı. İlçede bunun devamı olarak yeni parklar yapmaya da devam ediliyor. Erdem Kent Mahallesi TOKİ konutları içinde bin 500 metrekare alan üzerine kadın parkı yapılması planlanıyor. Yine aynı mahallede 8 bin metrekare içinde çocuk oyun gurubu, spor aletleri, kamelyalar ve yeşil alan sahasının olduğu başka bir park daha yapılacak. Elmalık, Yeniköy, Eski ve Yeni Cami Mahallelerinde dört tane çocuk parkı yapılarak yurttaşların yaşam alanları genişletilecek. Yine Erenkent Mahallesi’nde yapılacak olan Açık Hava Sineması ile yurttaşların sosyal etkinliklerini gerçekleştirmeleri için imkan sağlanacak” denildi.


YENİ KANALİZASYON HATTI YAPIMINA DEVAM EDİLECEK
Van merkeze yeni çekilen içme suyu hattının Edremit ilçe sınırlarından geçtiği yerlerde, Edremit Belediyesi de eş zamanlı olarak kanalizasyon hattı döşemesini yapıldığı ifade edilen açıklamada, “Yapılacak olan kanalizasyon hattı döşemesi ile kanalizasyon suları Van arıtma tesisine verilecek. Sarmansuyu köprüsü yapılarak hizmete sunulması planlanırken; Belediye Fen İşleri ekipleri ilçe merkezinde bulunan dört mezarlık alanının etrafını duvarlarla çevirirken; etrafı hasır tel ile çevrilen mezarlıklarda güzel bir görünüm oluşması sağlanacak.”


DOĞAL ORTAMDA ÜREYEN SİVRİ SİNEK VE SOKAK HAYVANLARINA HASSAS YAKLAŞILACAK
“Edremit belediyesi, ilçenin sahil kısmında olması ve yeşil alanın fazla olmasından kaynaklı meydana gelen sinek ve sivrisineklerin yarattığı rahatsızlığın önüne bilinçli bir şekilde geçiyor. İlçede çok büyük sorun olan sivrisinek ile yıl içinde hem larva hem de ergin dönemdeki doğal gelişimlerine zarar vermeden mücadele edilecek. Yine belediyeye bağlı ekipler ilçe genelinde bulunan sokak hayvanları ıslahı çalışmaları yürüterek sokak hayvanlarını koruyacak.”

Editör: Wan Haber