Ekonomide Değişim Hareketi’nin sözcüsü ve VATSO’nun yeni başkanı Necdet Takva; Seçim sonuçlarının açıklanmasından sonra seçim ofisine gelerek; burada kendisini bekleyen yüzlerce kişiye hitaben bir konuşma yaptı.  
 
12 gurubun tamamından galip gelmek istediklerini belirten Takva; Bizler, Bu gün yapılan oda organ seçimlerinde 7 gruptan galip çıkmış bir ekibiz. Bu Ekonomide Değişim Hareketi’nin stratejik hedeflerinden bir tanesiydi dedi. 
 
Takva yaptığı konuşmada; “Arkadaşlar malumunuz 17 Haziran’da 2013 Pazartesi Dün Ünivesite sınavları yapılıyordu. Bu gün de Van Ticaret ve Sanayi Odasının organ seçimleri gerçekleşti. Bizler, Bu gün yapılan oda organ seçimlerinde 7 gruptan galip çıkmış bir ekibiz. Bu Ekonomide Değişim Hareketi’nin stratejik hedeflerinden bir tanesiydi. Ekonomide Değişim Hareketini biz 8 ay önce kurumsallaştırdık. Ve burada birlik ve gönüllülülükle haraket ettik. 
 
 
Ekonomide Değişim Hareketi bunda sonra sürdürülebilir faaliyetlerinin tamamına ulaşabilmek için bütün çabayı harcayacaktır. Biz bu gün 7 guruptan galip gelmekle Van Ticaret ve Sanayi Odası’ın bundan sonraki organlarını oluşturabilme kapasitesi ve niceliğine sahip olan bir ekip olduk.  Bizim beklentimiz 12 grupta başarı elde etmekti. Bu gün çok sevinçli olmaktan öte Grubunda kaybeden arkadaşlarım yoldaşlarım için üzgün olduğumu belirtmek istiyorum. 5 gruptan kaybettik o beş gruptan bizi temsil eden değerli arkadaşlarımın tamamı kazan arkadaşlarımızdan daha değerli ve kıymetliydi. Onların hakkını temsil etmem gerekiyor. Onlar sadece kendi gruplarından kaybetmediler diğer 7 gurupta kazanmasına çok büyük emek harcadılar. O arkadaşlarımızın hakkını teslim etmek istiyorum. Biz kazandıktan sonra seçim mahallinde herhangi bir taşkınlığa mahal vermemek için aslında 8 aydır sağduyumuzu koruyarak, etik değerler içerisinde Tüccar ve sanayicinin adabına erkanına yakışır şekilde davranmayı benimsiyorduk. Hamd olsun bu gün zaferle çıkmamıza rağmen biz oradan arkadaşlarımızı sükunete davet ettik. Bu gün seçim ofisimizde eksilerimizi artılarımızı değerlendirmek adına bir araya geldik. 
 
Ekonomide Değişim Hareketini kurumsallaştırdığımızdan bu yana, Bizlerle ilgi alakasını kesmeyen bütün Tüccarlara, sanayicilere ve girişimcilere, bize bu seçimde oy veren ve vermeyen bütün Tüccarlara, sanayicilere ve girişimcilere odaya kayıtlı bütün üyelere ben müteşekkirim.”

 

""


""

""


""

*Vanbulten

Editör: Wan Haber