Ekonomide Değişim Hareketi (EDH) Başkanı M. Yasin Ertürk, Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) tarafından organize edilen ve 1 Haziran 2014 Pazar günü yapılması planlanan “Van Kahvaltısı Guinness Rekor Denemesi”nin ilin başta olmak üzere ülkenin tanıtımı açısından son derece önemli bir organizasyon olduğunu ifade ederek, “Öncelikle emeği geçen herkesi canı gönülden tebrik ediyorum” dedi. 


EDH Başkanı M. Yasin Ertürk tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Bu organizasyon ilimizin marka değerini yükselteceği gibi ilimizin imajı açısından da oldukça faydalı olacaktır. Bir ilde bu tür etkinliklerin yapılıyor olması, o ilde huzur ve güven ortamının olduğu anlamına gelmektedir. Yine bu tarz büyük organizasyonlar o ildeki bütün kurumların ortak hareket ettiği ve birlikte çalışma iradesi ortaya koyduklarının anlamını da taşımaktadır. Bu ilimizde yatırım yapmak isteyen yatırımcılar için önemli bir referans kaynağı demektir. Hepimiz biliyoruz ki yatırımcı, yatırımını huzur ve refahın olduğu yerde yapmak istemektedir. Bu organizasyonların sayısının mutlak suretle artması gerekmektedir. İlimizde benzeri etkinliklerin yapılması için tüm kurumların ve halkımızın çaba göstermesi gerekmektedir” dedi.


Van’ın çok önemli tarihi ve turistik değerlere sahip olduğunu ifade eden Ertürk, “Bizler bu değerleri kullanarak ilimizin tanıtımına ve kalkınmasına katkı sağlayabiliriz. Bu açıdan baktığımızda Van Ticaret ve Sanayi odasının üstendiği bu misyon çok önemlidir. Bu büyük organizasyonun başarıya ulaşması için hepimizin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekmektedir. Van kahvaltısı önemli bir marka değeridir ve bu markayı ulusal ve uluslararası arenada tanıtıp ilgiyi ilimize çekmemiz gerekir. Bu tarz büyük organizasyonlar tek başına bir kişi veya kurumun altından kalkabileceği çalışmalar olmadığından başta valiliğimiz ve büyükşehir belediyemiz olmak üzere tüm STK’larımızın, kurumlarımızın, firmalarımızın ve halkımızın desteği son derece önemlidir. Bu destek hem hedeflerin başarıya ulaşması hem de ilimiz için birlikte hareket etmemiz konusunda birleştirici rol oynayacaktır” şeklinde konuştu.


Ekonomide Değişim Hareketi Araştırma ve Geliştirme Derneği olarak bu ve benzeri organizasyonları son derece önemsediklerini ifade eden Ertürk, “Van kahvaltısının rekor denemesinde başarılı olması konusunda üzerimize düşen tüm görevleri yerine getirmeye hazırız. Van Ticaret ve Sanayi Odası önemli bir işi başlatmıştır. Bizlerde bu organizasyonun başarıya ulaşması ve hedeflenen rekor sayıya ulaşılması için gerekli çalışmaları yapmaya başladık bu nedenle herkesi kendi gücü oranında bu organizasyona katkı sunmaya davet ediyoruz” şeklinde sözlerini tamamladı.

Editör: Wan Haber