Plastik poşetlerin eczanelerde kullanımı ile alakalı yeni bir gelişme daha yaşandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 'Plastik Poşetlerin Ücretlendirilmesine İlişkin Usul ve Esaslar'ı yeniden düzenledi ve 09.01.2019 tarihinde bu kuralları yayımladı.

Ankara Eczacı Odası tarafından yapılmış olan açıklamada, yeniden düzenlemeye göre eczanelerdeki poşet kullanımının yeni kuralları şöyle:

Ücretsiz verilebilecek poşetlere sadece ilaç konulabilecek.

Sadece ilaç satışında kullanılan bu poşetler; çift kalınlığı 15 mikron ve altında olan, 200x350 mm (körük kalınlığı ve sap uzunluğu dahil) ebadından küçük saplı/sapsız poşetler olacak.

İlaç dışında kullanılacak olan tüm poşetler ve yukarıda belirtilmiş olan ebat ve mikrondan fazla olan poşetlerden ücret tahsil edilecek.

Ankara Eczacı Odası, düzenlemenin gerekçesi olarak ilaçların poşet ile hastalara sunulmasının hem hasta mahremiyetini korumak için hem de ilaçların steril bir şekilde hastalara sunulması açısından önemine değindi.

Yapılmış olan açıklamada, Eczanelerde poşetler ücretsiz şeklinde yer alan haberlerin usul ve esaslarda yapılan değişikliği tam olarak yansıtmadığı belirtildi. Eczanelerde ücretsiz verilecek olan poşetlerde yukarıda belirttiğimiz hususların dikkate alınması gerektiğini önemle duyururuz ifadeleri kullanıldı. (HÜR HABER)

Editör: Wan Haber