ABD’li Pfizer firması ile beraber covid-19 aşısını giriştiren Almanya merkezli BioNtech firmasının hisseleri bu sene %250’nin üzerinde değer kazandı.

Amerika Birleşik Devletleri’nde Nasgad borsasında faaliyet gösteren BioNTech hisselerinin değerindeki artış, Dr. Özlem Türeci ile beraber aşıyı geliştiren bilim insanları ve BioNTech hissedarları arasında bulunan Prof. Dr. Uğur Şahin’in 5,1 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin 500 insanı arasına girmesini sağladı.

Prof. Dr. Uğur Şahin’in Serveti Bu Sene 3,7 Milyar Dolar Arttı

Sene başında 38,5 dolar üzerinden başlangıç yapan bir 10 hisse fiyatı genel itibariyle bugün 120 dolar seviyesinde bulunmaktadır. O firmanın piyasa değeri de şu anda 28,9 milyar dolar seviyesine ulaşmayı başarmıştır. Bloomberg milyarderler endeksi bilgilerine göre bioNTEch %18,8’lik hissesini bünyesinde barındıran ve firmanın aynı zamanda ceo'su olan Uğur Şahin yılbaşından bu yana Servetini 3,7 milyar dolar artırarak 5,12 milyar dolara yükseltti. Dünyanın en zengin 500 kişisi arasına girdi. Böylelikle listedeki tek Türk Uğur Şahin oldu.

Bundan seneler önce Türkiye’den Almanya’ya göç etmek zorunda kalmış ailelerin çocukları olan Dr. Özlem Türeci ile Prof. Dr. Uğur Şahin Corona virüsüne karşı aşı geliştiren ilk bilim insanları arasında bulunmaktadır. Dünyanın en zenginlerinin isimlerinin bulunduğu listede 1. Sırada 185 milyar dolarlık servetiyle Amazon'un patronu Jeff Bezos bulunurken 3. sırada ise 145 milyar dolarlık serveti ile Tesla’nın kurucusu elon musk oldu. 3. sırada ise 129 milyar dolar servete sahip olan Microsoft’un patronu Bill Gates bulunuyor.

Türkiye’nin En Zengini Murat Ülker Oldu

Mart 2020 tarihinde Forbes Türkiye dergisinin Kaleme aldığı listeye göre Türkiye’nin en zengin ismi 4,7 milyar dolarlık serveti ile Murat Ülker oldu.

Yıldız Holding yönetim kurulu başkanı Murat Ülker den sonra ikinci sırada ise Beştepe’de bulunan Cumhurbaşkanlığı külliyesinin de müteahhidi olan Rönesans Holding yönetim kurulu başkanı Erman Ilıcak bulunmaktadır. Ilıcak serveti ise 3,2 milyar dolar civarındadır.

Editör: Wan Haber