İlk insanlardan itibaren bireyler normal günlük gereksinimlerini karşılamak amacıyla çalışma gereksinimi hissetmiştir Bu nedenle Özellikle de dünyaca ünlü Ekonomist Maslow'un ihtiyaçlar hiyerarşisine göre ihtiyaçlar yeme içme barınma giyinme gibi olurken zamanın ve Çağlar’ın geçmesi ile beraber saygınlık itibar gibi hususlarda ihtiyaçlar hiyerarşisine eklenmiştir.

Seyahat Sektörü

Seyahat sektörü, hakikaten de çok ciddi bir sektör olma yolunda hızla ilerlemektedir. Bu alanda da çok fazla değişim ve gelişim meydana geliyor. artan konfor, hız ve uzmanlaşmadan direkt tüm müşteriler istifade etmeye çalışıyor. Seyahat alanındaki en önemli tasarım ise genel itibariyle mobil cihazların daha yukarı çıkması ve telefondan uçak bileti alınıp satılması, yeni telefondan bulut şeklinde de yararlanma gibi pek çok gelişme yaşanıyor.

Seyahat, genel itibariyle zorunlu bir şekilde yapılabileceği gibi insanlar Gezmek, görmek, eğitim almak ya da sağlık hizmetlerinden faydalanmak amacıyla da seyahate çıkmaktadır.

Perakende

Özellikle de son 15 sene içerisinde perakende sektörü büyük değişimler yaşadı. Elektronik ticaretin meydana gelmesi, mağazacılık sektörüne büyük bir darbe vurdu. Küçük büyük fark etmeksizin bütün firmalar yeni çözüm yolları aramaya başladı.

Perakende firmalarındaki meydana gelen bu devasa değişiklikler Aslında KOBİ olarak anlatılan küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin mali problemler yaşamasına sebep olmaktadır.

2016 senesinde online alışverişin yaratmış olduğu büyük dalga nihayetinde dinmeye başladı ve perakende pazarı tekrar nefes aldı. Elektronik ticaret sektörünün ana unsuru haline gelmeyi başardı. Mekanizmalar şeklinde faaliyet göstermekte olan perakendeciler açısından tıkla ve al uygulamaları trend olmaya başladı ve bu oldukça popüler bir hal almaya başlayan bu sektörde firmalar müşterilerine online alışveriş yapmaya da siparişleriniz verilmesi ve mağazalardan gelip alma imkanı sunmaktadır.

Uyku

Akıllı ev sistemlerine oranla uyku pazarı biraz sıkıcı ve ilkelmiş gibi gelebilir. Fakat hiçte öyle görünmemektedir. Uykuya dalma, uyanamama ya da dinç uyanma gibi insanlık halleri üzerine çok ciddi manada büyük teknolojik araştırmalar ve geliştirmeler yürütülmektedir. Gelecek birkaç sene içerisinde bu sektörün daha fazla gelişim göstereceği beklenmektedir.

Uyku terapisti olan bir kişinin kazanacağı paralar Belki de rakamlarla Tarif edilemez. Çünkü uyku, insanın hayatının kalitesini ciddi manada etkileyen temel faktörlerin başında gelmektedir. Uyku ile ilgili problem yaşayan insanların bir uyku terapisti yardımı ile mükemmel bir şekilde uykuya dalması ve Harika dakikalar yaşanması kaçınılmazdır.

Akıllı Ev Otomasyonu

En hızlı gelişim gösteren pazarlardan birini oluşturan akıllı ev otomasyon sistemleri, 2022 senesine kadar akıllı ev sistemleri uygulamalarının 78 milyar dolarlık bir hacme kavuşması beklenilen durumlar arasındadır. Bu da aslında bu sektörün büyüme oranının 2022 senesine kadar yıllık % 13 olması manasını gelmektedir.

Yapay Zeka

Yapay zeka denildiğinde akla Çin, Singapur ve Hong Kong gelmektedir. Yapay zeka pazarı, hızlı bir şekilde gelişim gösteren sektörler arasındadır. Özellikle de hastalık durumlarını koklama algıları sayesinde bulunan Yapay zekalardan insanların ne zaman öleceklerine kadar %95 oranında doğru tahminlerde bulunduğu da yapılan çeşitli tespitlerden biridir.

Yapay Zeka teknolojileri açısından meydana gelen yeni buluşlar insan hayatını hem kolaylaştırmaktadır hem de korkutmaktadır. Çünkü insanların yapay zeka ile ilgili en büyük korkularının başında Yapay Zeka robotlarının Belli bir zaman, bütün insanlığı yok etmesi gibi çeşitli söylentiler de bilim adamları tarafından yapılan konuşmalar arasındadır.

Sanal Gerçeklik

İlk olarak 1990’lı senelerin başında sanal gerçeklik karşımıza çıkmaya başladı ve bu pazar o senelerden itibaren devamlı güçlenerek daha çok ilerlediğim sanal gerçeklik yalnızca eğlence pazarında değil aynı zamanda askeri amaçlarla da ya da spor antrenman dalında ve hatta akıl sağlığı ile ilgili konularda dahi insanlığa yardımcı olabilmek amacıyla geliştirilmeye başlanmıştır.

Biyoteknoloji

Dünya nüfusunun devamlı artış göstermesi durumunun karşısında daha fazla hasat gerçekleştirilmesini sağlayabilecek çeşitli uygulamalar mevcuttur. Bu uygulamalar arasında en trend olan bir teknolojidir. Günümüzde hayati önem taşıyan biyoteknoloji  gen tedavisi ile genetik hastalıkları tedavi amaçlarına yönelik çeşitli çalışmalarda bulunmaktadır.

Biyoteknoloji alanı ile ilgili özellikle de üniversiteler kapsamında açılan yeni bölümler öğrenci yetiştirilmesi açısından mükemmel avantajlar sağlamaktadır.

Siber Güvenlik

Kişilere de kurumlar, verilerini ya da bilgilerini saklayabilmek amacıyla çevrimiçi uygulamalara başvurmaya başladılar. O andan bu yana hırsızlar ya da siber saldırı gerçekleştirmek isteyen art niyetli kişiler ve kurumlar aynı yolu izlemeye başladı. 2017 senesinde artık yalnızca İngiltere’de 5 milyon siber suç işlendi ve bu sayı siber güvenlik kavramının önemini bir kez daha ortaya koydu. Aslında veri tabanları, ağlar, donanım, güvenlik duvarları gibi bütün bu mekanizmaların işleyişleri ile ilgili çeşitli çalışmalar ve teknolojik buluşlar yapılmaktadır. Birkaç sene içerisinde bu mesleğin en önemli meslek grupları arasında yerini alması bekleniyor.

Dünyada finansal açıdan meydana gelen yeni teknolojik buluşlar Aslında insanların mal ve hizmetlerini ya da paralarını saklamaya da güvende tutması gereksinimini ortaya çıkarmaktadır işte Tam da böyle bir durumda Siber güvenlik Alanında uzman kişilerin yetiştirilmesi bu tip problemlerin bertaraf edilmesinde kullanılmaktadır.

Yenilenebilir Enerji

Son senelerde güneş enerjisi ve rüzgar enerjisinin elde edilebilmesi amacıyla çeşitli yatırımlar gerçekleştirilmektedir.  Bu sebeple birçok ülke ya da firma açısından en uygun yöntem yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılmasıdır. Büyük küresel markalardan biri olma yolunda hızlı bir şekilde ilerleme sergileyen Samsung, 2020 senesine kadar Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa ve Çin gibi ve ekonomi devi ülkelerinde baştan sona kadar yenilenebilir enerji kullanmaya başlayacağının sözünü verdi.

Editör: Wan Haber