YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman ve Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş yayınladıkları bildiride şunları söyledi:

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti, kurulduğu günden bu yana içte ve dışta birçok gailelerle uğraşmak zorunda kalmıştır. Bu sıkıntıların en büyük sebeplerinin başında kuşkusuz, her ülke tarihinde mutlaka yeri olan kadim bir geçmişe sahip olması ve özellikle de yer aldığı coğrafyanın hassasiyeti gelmektedir. Tarih boyunca, ülkemiz üzerinde birçok oyunlar oynanmasına rağmen yüce milletimiz, cihanşümul asaleti ve irfanıyla bütün tuzakları bertaraf etmesini bilmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bugüne kadar en büyük zararı milli iradeye yapılan müdahalelerden gördüğünü hepimiz çok iyi biliyoruz. Milletimizin emaneti olan milli iradeye sahip çıkıldığı sürece ülkemiz daha güçlü demokrasiye ve ekonomiye sahip olacak ve uluslararası saygınlığı daha da artacaktır. Ülkemizin birlik, beraberlik ve bağımsızlığına zarar veren, milletimizin iradesine ipotek koyan, demokrasimizi tehlikeye düşüren, devletimizi ve milletimizi uluslararası alanda itibarsızlaştıran her türlü eyleme saygın bir duruşla karşı çıkmanın milli bir görev olduğuna inanıyoruz. Bu anlamda, bugün ülkemizin içinde bulunduğu ve her vatandaşımızın zararına olan uluslararası boyutlu sorunların çözüm yerinin milli irademizin tecelli ettiği Türkiye Büyük Millet Meclisi olduğunu, bunun dışındaki nafile çabalara itibar edilmemesi gerektiğini kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz”

Editör: Wan Haber