Aşırı soğuklarla birlikte yüzeyi buzla kaplanan Çıldır Gölü, "Spor Yoluyla Sosyal Uyum" projesi kapsamında, buz pateni dersleri için eğitim alanı olarak kullanılmaya başlandı.
Ardahan Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Rıdvan Çolak, "Fiziksel, coğrafi, ekonomik, sosyal ve kültürel faktörler sebebiyle dezavantajlı durumda olan gençlerin, sportif faaliyetler aracılığıyla sosyal hayata katılımlarını arttırmayı amaçladığımız proje dahilinde ilk çalışmalarımıza, Çıldır'da okuyan lise ve üniversitemiz öğrencilerine buz pateni dersi vererek başladık. Bu bağlamda, yüzeyi buzla kaplı olan Çıldır Gölü'nde buz pateni eğitimleriyle, çalışmalarla ilk adımı attık. Buz pateni eğitimi, hafta sonundan itibaren Çıldır Yatılı Bölge İlköğretim öğrencilerine verilerek devam edecek" dedi.
Buz pateni eğitimine 30 öğrencinin kayıt yaptırdığını ifade eden Çolak, eğitimlerin ücretsiz ve herkese açık olduğunu belirtti.
Hafta sonunda, Çıldır Gölü üzerinde açılan buz pisti alanına eğitime gelen öğrenciler neşeli vakit geçirirken, buz pateni öğretmeni Leyla Yılmaz ise, "İlk kez doğal bir buz pateni pistinde eğitim vereceğimden dolayı, ben de çok heyecanlıyım. Özellikle ilköğretim çağındaki öğrenciler çok başarılı ve öğrenmeye hevesliler. Elimizden gelen en iyi eğitimi vererek başarılı buz patenciler yetiştirmek istiyoruz" diye konuştu.
İlk derslerine çıkan öğrenciler, renkli görüntüler oluşturdu.
(ARV-AA-SO-Y)

16.02.2013 15:58:59 TSI

Editör: Wan Haber