Dolar/TL kuru, son 3 gündür gerileme yaşarken, ağustos ayından itibaren en düşük seviyeyi test ediyor. Bugün 7,05 seviyesinde işlem gören dolar TL kuru, Kasım 2020'de ise 8,58 olarak  işlem görüyordu.

Doların seyri ile ilgili  Bloomberg'te analiz gerçekleştiren ünlü Ekonomist Stephen Roach, Haziran ayında yapmış olduğu tahmini de tekrar gündeme getirerek, 2021 senesi sonu itibariyle doların küresel çaptaki düşüşünün %35 civarında olacağı öngörüsünü tekrarladı.

 Ünlü Ekonomist Stephen Roach, dolar ile ilgili analizini gerçekleştirirken, “9 vuruşlu bir beyzbol oyununun henüz 3 vuruşundayız” Şeklinde açıklama yaptı.

 Eğer ki bu tahmini doğru bir şekilde çıkarsa, dolardaki düşüşün 46. ABD Başkanı Aydın'ın ilk senesini damga vuracak çok önemli bir uyarı olacağı görüşünde...

 Ünlü Ekonomist Stephen Roach'a Göre Küresel Piyasalarda Dolar'ın Düşüşünün En Önemli 3 Sebebi Nedir?

1. Doların zayıf durumuna karşı ABD Merkez Bankasının atabileceği adamların sınırlı bulunması

2. Euro'nun yükselme eğiliminde olması

3. ABD'nin cari açığında ki son zamanlarda meydana gelen artış

 Dolar/TL paritesinde meydana gelen bu düşüşün, TL değerindeki artış şeklinde açıklanması gerektiğini dile getiren Türk ekonomistler ise önümüzdeki birkaç gün ya da birkaç hafta içerisinde doların tekrar yükselme eğiliminde olabileceği ile ilgili çeşitli söylentiler ortaya atıyorlar.

Editör: Wan Haber