Van Altı Nokta Körler Derneği üyesi Nurullah Benek, geçtiğimiz günlerde PTT şubesi önündeki bankamatikten parasını almak isterken yardımcı olmasını istediği kişi tarafından PTT kartı gasp edilerek ve bir başka yerde hesabındaki parası çekilmişti.

POLİS YARDIMCI OLACAK, ÖNLEM ALACAK

Olay ardından Benek ve Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Fazıl Bor, polis karakoluna giderek durumu polis yetkililerine bildirmişti. Van Prestij Gazetesi'ne konuşan Dernek Başkanı Fazıl Bor, polis yetkililerine durumu bildirdiklerini ve özellikle maaş alınan günlerde banka ve PTT önlerinde önlem alma yoluna gidilerek, polisler tarafından kendilerine yardımcı olunacağını söyledi.

ENGELLİ VE YAŞLILARA UYARI

Üyelerini dolandıran şahsın, polis tarafından belirlendiğini ve yakalanması için çalışmaların devam ettiğini belirten Bor, “Karakolda aynı kişinin şimdiye kadar birçok engelli ve yaşlıyı bu şekilde dolandırdığını öğrendik” dedi.

Engelli ve yaşlıların dikkatli olmasını isteyen Bor, “Dolandırıcılara hedef olmamak için ya yanlarına güvendikleri birini alsınlar yardımcı olması için ya da bir akrabalarını. Yanlarında hiç kimse yoksa PTT ya da bankanın güvenlikçileri var, onlar yardımcı olsun” şeklinde dikkat çekti.

DOLANDIRILAN ENGELLİLER

Bir dernek üyesi, “Bizim birçok arkadaşımız bu şekilde kandırılıyor. Birkaç sene önce beni de kandırdılar ve biraz sonra veririm deyip, 2 bin liramı alıp götürdü. Geçen gün de biri koluma girdi, beni bir köşeye çekti, 1400 lira lazım borcum var, veririm dedi, adamdan zor yakamı kurtardım” diye konuştu.

Prestij Özel Haber: Adil HARMANCI

Editör: Wan Haber