Denizli'de, bel ağrıları yüzünden kırık çıkıkçılara giden bir kadın, yapılan yanlışların ardından Denizli Devlet Hastanesi'nde ameliyat olduktan sonra sağlığına kavuştu.
Yıllardır bel ağrısı çeken ve çare bulmak için halk arasında kırık çıkıkçı diye tabir edilen şahıslara giden 38 yaşındaki Fatma Arslan, yapılan yanlışların ardından başvurduğu Denizli Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirilen ameliyatla sağlığına kavuştu. Ameliyat olmaması gerekirken belini çektirmesinden kaynaklanan kırık yüzünden ameliyat olmak zorunda kalan Arslan, yıllardır bel ağrısı çektiğini söyledi. Bel ağrılarının artık dayanılmaz hale geldiğini belirten Arslan, "Halk arasında kırıkçı çıkıkçı olarak tabir edilen kişilere gittim. Belimi çektirdim. Birkaç gün bel ağrım geçti. Ama sonra yeniden ağrı başladı. Bel çekme esnasında belimdeki kemiklerde kırık oluşmuş. Belimi çektirmeden direk doktora gelseydim ameliyat olmak zorunda kalmayacaktım ve sağlığıma daha erken kavuşacaktım. Kimse benim düştüğüm hataya düşmesin. İşin uzmanına gelerek tedavisini yaptırsın" dedi.
Fatma Arslan'ı ameliyat ederek sağlığına kavuşturan Beyin Cerrahi Uzman Dr. Süleyman Coşkun, Denizli bölgesinde kırıkçı çıkıkçılara bel çektirme vakalarının çok olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Hastamız on yıl süren bel ağrısı ve iki bacağa vuran ağrı yakınmasıyla bize geldi. Hastanın öyküsünü sorguladığımızda hastamız, on yıl öncesine ait bel ağrısını hekim olmayan birilerine çektirdiğini ve o günden sonra birçok tıbbi yardım almasına rağmen ağrılarının geçmediğini ifade etti. Hastaya yapılan tetkikler sonucunda bel kemiklerindeki eklemlerde kırık tespit edildi. Hasta cerrahi gerekmeyen bir bel fıtığı olmasına rağmen kırığa bağlı belini tutamamasından ötürü ameliyat edildi. Hastamız şifaya kavuştu"
Beyin Cerrahi Uz. Dr. Süleyman Coşkun, hastaları bel fıtığında işin ehli olmayan kişilere gidilmemesi konusunda uyararak şunları söyledi: "Hastamızda olduğu gibi hiçbir cerrahi müdahaleye gerek olmamasına rağmen belindeki kırıklardan ötürü hasta ameliyat olmak durumunda kaldı. Bu tarz batıl inançlara kanmayın."
(EV-SK-HO-Y)

18.12.2012 15:12:07 TSI

Editör: Wan Haber