Zonguldak'ta meydana gelen metan gazı patlamasının ardından kuyu ağzına gelerek babasını arayan 13 yaşındaki Doğukan Sarı, hastanede babasını ziyaret etti. Babasını öpen Doğukan Sarı, "Babam ölseydi ne yapardım bilemiyorum" dedi.
13 yaşındaki Doğukan Sarı, annesi Ayten ve küçük kardeşi Emre ile birlikte Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altında tutulan babası Mustafa Sarı'yı ziyaret etti. Babasına sarılıp öpen Doğukan, "Okuldan eve gelmiştim. Karnımı doyurdum. Eniştem geldi anneme olayı söyledi. Dedemler de geldi. Birlikte olay yerine indik. Babamı bekledik. Orada babam çıkınca zaten dünyalar benim oldu. Babamdan başka bir şey düşünemiyordum o anda. Babam da diğer 8 abi gibi ölseydi, yaşayamazdım. Çünkü yaşama sebebim kalmıyordu. Aile tam olmayınca yaşamın anlamı yok zaten. O anda çok dua ettim. Ağabeyler sağ olduğunu söylediler ama gözümle görmediğim için inanamıyordum. Asansörle yukarı çıkıp geldiğinde kucaklaştık. Sonra içim rahatladı. Sonra da annemin yanına gidip ona da söyledim. Çok şükür bugünleri gördük. Diğer 8 abinin ailelerine Allah sabır versin. Çünkü onların yaşadığını dün bende yaşadım. Babam ölseydi benim de onlar gibi düşünemiyordum ne yapardım. Babam ölse ne yapardık bilmiyorum" dedi.
Yaralı olan Mustafa Sarı ise olay anını şöyle anlattı:
"Şu anda çok mutluyum, hepsi aklımdan geçti. Dışarıya çıkınca sevindim. Diğer arkadaşlarıma çok üzüldüm. Yaşama ümidimi kesmiştim. Çıkamayacağım zannetmiştim. Kurtarma ekiplerinin ışıklarını görünce sevindim. Çıkacağımızı o zaman düşünmeye başladım. Çıktık Allaha şükür. Hastaneye gelme sürecimi zar zor hatırlıyorum. İsteğim, çoluk çocuğumu görmek, eşimi görmek ve diğer arkadaşların da sağ çıktığını görmeyi istiyordum."
Yapılan işlemlerin ardından taburcu edilen Sarı ailesi hastane servisi ile evine gönderildi.
(SD-SD-Y)

08.01.2013 13:41:03 TSI

Editör: Wan Haber