2019 yılında ilki gerçekleştirilen ve adından söz ettiren Van Mobilya ve Yan Ürünleri Fuarı, pandemi nedeniyle 2020 yılında çalışmalarına ara vermek zorunda kalmıştı. Kontrollü yaşam çerçevesinde alınan tedbirler kapsamında tekrar 19–28 Mart 2021 tarihlerinde hizmet vermeye başlayacak olan fuar hazırlıklarına başladı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman GÜLER, “Bildiğiniz gibi pandemi nedeni ile birçok etkinlik gibi bazı fuarlarda yapılamadı. Ancak 2.Van Mobilya Fuarı (VAMOB), gerek ziyaretçiler gerekse katılımcılar tarafından sabırsızlıkla bekleniyordu. Aldığımız yoğun talebe mukabil 2. Van Mobilya Fuarı’nı 19 - 28 Mart 2021 tarihleri arasında gerçekleştirmeye karar verdik” dedi. Tüm ürünlerin bir arada sergilendiği, çok büyük indirim ve kampanyanın olacağı fuara şu andan itibaren büyük bir ilginin olduğunu belirten Güler, “2021 yılının ilk sektör fuarını mobilya ile açacağız. Mobilya, beyaz eşya ve ev tekstili alacaklar sabırsızlıkla bu fuarı bekliyorlar. Yıl içinde fuar alanını ziyaret eden ziyaretçiler arasında en çok sorulan ve beklenen fuarlardan biri mobilya fuarı oldu” diye konuştu.

Güler, 2021 yılı mobilya fuarının bölgenin en büyük, ülke genelinde verimli fuarlar içinde ilk sıralarda yer alacağını vurgulayarak, 2020 yılı içinde gerçekleştirdikleri 3 başarılı fuar ile bölgede fuar yapılan tek ilin Van olduğunu, aynı zamanda fuar alanının pandemi süresinde en güvenli alan olduğunu belirtti.

Güler, 2021 yılı içinde 14 fuar gerçekleştirmeyi hedeflediklerini belirterek “Van’da pandemi öncesi yakaladığı havayı bulmak istiyoruz. Van’da 2019 yılında çok başarılı fuarlar gerçekleştirmiş, ülke genelinde gözlerin Van’a çevrilmesine vesile olmuştuk. Pandemi dolayısı ile bu yıl 3 fuar gerçekleştirebildik.  Ancak 2021 yılında ilk günkü heyecanla dinamik bir ekiple kaldığımız yerden devam ederek fuarlarımızı yapmaya ilimizin ve bölgemizin tanıtımına, kalkınmasına ve istihdamına katkı sunmaya devam edeceğiz” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Editör: Wan Haber