Van’da veteriner hekim Ayşe Kendir ve Mustafa Güzel tarafından kurulan  Doğa Pet Kliniği hizmete açıldı. İki Nisan Caddesi üzerinde kurulan kliniğin açılışına İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın, veteriner hekimlerin aile ve yakın arkadaşları katıldı.

Van’da klinik eksikliği olduğuna dikkat çeken veteriner hekim Ayşe Kendir, “Ben Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veterinerlik Bölümü mezunuyum. Aslen Hataylıyım. Van’da bir klinik eksikliği olduğunu gördüm. Vanı da çok sevdiğimden dolayı burada bir klinik açmaya karar verdim. İnanıyoruz ki bir ülkenin uygarlık düzeyinin krtiterlerinden biri de hayvan sevgisine hassasiyetidir. Bu  ortak payda da buluşan insanımıza bilgi ve tecrübelerimizle katkı sunacak olmanın heyecanı içerisindeyiz. Hekim hikmet sahibidir. Hekimliğin temel fonksiyonlarından biri de iliklerimize işleyen değerli hocalarıma teşekkürlerimi sunuyorum. Şüphesizdir ki bizler sizin gibi eğitimcilerin talebesi olma şansına erişmişizdir. Tüm evcil ve patili dostlarıma eşit kapsam ve kalitede hizmet verirken değerli hasta yakınlarını da Doğa Pet Kliniği bahçesinde ağırlamak istiyoruz.Herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Klinikte röntgen, ultrason gibi cihazların yer aldığını vurgulayan Kendir, hayvan dostlarını ağırlayabileceği bir hayvan otelinin de klinikte mevcut olduğunu söyledi. Kurdele kesimi ile devam eden program, kliniğin gezilmesi ve ikramlarla sona erdi.

Editör: Wan Haber